Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016
ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- ψωμί ψύχα μουλιασμένη σε γάλα
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μούλτι
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- κύμινο
- μοσχοσίταρο
- σόδα
- ξύδι
- ελάχιστη κανέλα
- πίτες για σουβλάκια
- σάλτσα για κεμπάπ
- τζατζίκι
- κρεμμύδι σε φέτες ανακατεμένο με μαϊντανό
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016
ΤΑΡΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
Για τη ζύμη
-½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-½ φλιτζάνι γάλα
-2 κ. γ. μπέικιν
-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
-Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-φουντίτσες μπρόκολου
-μανιτάρια σε λεπτές φέτες
-2 αυγά
-τριμμένο κασέρι ( ότι έχετε)
-ψιλοκομμένο αλλαντικό ( ότι έχετε)
-λίγο αλάτι
Για τη ζύμη
-½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-½ φλιτζάνι γάλα
-2 κ. γ. μπέικιν
-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
-Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-φουντίτσες μπρόκολου
-μανιτάρια σε λεπτές φέτες
-2 αυγά
-τριμμένο κασέρι ( ότι έχετε)
-ψιλοκομμένο αλλαντικό ( ότι έχετε)
-λίγο αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή
Για τη μπεσαμέλ
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-1 ½ φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
-αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-1 ½ φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
-αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή
- μοσχοκάρυδο
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 220 γρ αλεύρι
ολικής άλεσης
- 180 γρ αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα χλιαρό
νερό
- 2 φακελάκια
μαγιά ξηρή
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας μυρωδικά ξηρά η φρέσκα ( ρίγανη, θυμάρι,
σκόνες μπαχαρικών, η σουσάμι, λιναρόσπορο κλπ)
- σουσάμι για επάλειψη
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
- σάλτσα ροκφόρ
- αλάτι
- λάδι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
από τον Αθανάσιο Γεώργιο Τσομπανίδη
Υλικά
για το προζύμι
- 6 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά ή 3 φακελάκια.
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
για το προζύμι
- 6 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά ή 3 φακελάκια.
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη ζύμη
- 1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
- 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- περίπου 1.250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι(μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, αν το φλιτζάνι με το οποίο θα μετρήσουμε το νερό και το λάδι είναι πολύ μεγάλο.
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
- 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- περίπου 1.250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι(μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, αν το φλιτζάνι με το οποίο θα μετρήσουμε το νερό και το λάδι είναι πολύ μεγάλο.
Προσθέτουμε αλεύρι στο ζύμωμα, ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας).
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016
ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ
από την Βανα Κλεανθη
Υλικά
Για 2 φύλλα
- 300 γρ κίτρινο αλεύρι για πίτες
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 1 κουταλιά ξύδι
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 φακ μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
Για τη γέμιση
- 5 μελιτζάνες
ψημένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 2 πράσα
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα στο μουλτι
½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 ποτήρι γλυκό τραχανά
- 2 αυγά
- τυρί γκούντα ή φέτα
Για την επικάλυψη
- μαυροσούσαμο
- λίγο γάλα και νερό
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016
ΡΕΓΓΟΣΑΛΑΤΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φιλέτο ρέγγας κομμένο σε μικρούς κύβους
- μια πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- κάπαρη κατά βούληση
- αλάτι ελάχιστο
- πιπέρι καγιέν
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- γιαούρτι μισό κεσεδάκι
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- αλαντικά διάφορα (ζαμπόν,μπέικον,γαλοπούλα)
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος light
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κιλό μανιτάρια διάφορα
- 1 κούπα γκούντα
- 1 κούπα έμενταλ
- 1 σφηνάκι τσίπουρο
- 2 αυγά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι
- 1 αυγό για επάλειψη της πίτας
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016
ΚΟΛΟΚΎΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
από την Eleni
Kariofilli
Υλικά
- κολοκύθες
- ½ κιλό περίπου φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι σε
κύβους
- 4-5 μανιτάρια σε φέτες
- 1 πιπεριά
- κρεμμυδάκια
μπέιμπι η στιφάδου
- 5 φέτες μπέικον
- 1 ντομάτα σε κύβους χωρίς σπόρους
- 2 σκελίδες
σκόρδο
- φέτα σε κύβους
- 2 κύβους(ένα κοτόπουλο, ένα λαχανικών)
- λάδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016
ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ
από
την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
Υλικά
-
1 κολοκύθα περίπου 3 κιλά
-
1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
-
ελαιόλαδο
-
3-4 πιπεριές Φλωρίνης
-
λιαστές ντομάτες
-
2 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
-
δυόσμος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ντομάτα ψιλοκομμένη η πολτό ντομάτας