Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο 
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά
- 4 με 5 κουταλιές στέβια (onstevia)

για το σιρόπι

- 4 με 5 κουταλιές στέβια 
1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξύλο κανέλας


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 425 γραμμάρια αλεύρι
- 350 γραμμάρια ζάχαρη\- 300 γραμμάρια χυμό μανταρινιού
- ξύσμα από δυο μανταρίνια
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 1 μπέκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ




από το Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 220 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 3 κουταλιές στέβια (onstevia)
- 4 με 5 κουταλιές αμυγδαλόψυχα τριμμένη
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- ξύσμα λεμονιού
- λάδι για το ταψί
- λίγο αλεύρι για το ταψί

για το σιρόπι

- 1 ποτήρι νερό
- 4 κουταλιές στέβια 


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 μικρό λάχανο η μισό μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1  μάτσο λαχανίδες κάλε
- 3-4 καρότα σε φέτες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
 - 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- -2-4 κλαδάκια σέλερι κομμένα και τα φύλλα
- 2-3 πράσα
 - τριμμένη ντομάτα και μία κουταλιά  πελτέ με μία πρέζα ζάχαρη
- άνηθο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ρύζι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- λάδι

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό κυδώνια ζυγισμένα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά ραβδάκια
-1 κιλό ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας η αν δεν υπάρχει 2 βανίλιες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κούπα ασπρισμένα και στεγνωμένα αμύγδαλα

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΆΣΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΈΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κατά μήκος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- γραβιέρα σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ






από τον Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
- σκόρδο λιωμένο η σε σκόνη
- χυμό ενός λεμονιού
- λάδι
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια η σε τουρσι
- ρίγανη
- πάπρικα καπνιστή


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μαρούλι
- 4 με 5 φέτες προσούτο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4 με 5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
- 3 μανιτάρια καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
- καρύδια χοντροκομμένα
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- σταφίδες
- 3 με 4 ξερά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 με 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα ροδέλες
- γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- αλάτι


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΦΡΙΔΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ





από την Alterego Konstantina

Υλικά

- σαφρίδια
Για την σάλτσα
.-1  σκελίδα σκόρδο
-  λάδι
- 2 ντομάτες,
-  λίγο μαϊντανό
-  λίγη ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο
- πιπέρι
- 1  κουταλιά μουστάρδα
- ½  λεμόνι το χυμό

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- 1 φαριν απ
- 1 βιτάμ σε χρυσόχαρτο
- 1 ζαχαρούχο 

- 1 πορτοκάλι χυμό

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ρεβίθια
- κινόα
- ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 ρόδι
- 1-2 πιπεριές πράσινες η ότι χρώμα θέλουμε
- 1-2 καρότα τριμμένα
- μαϊντανός
- δυόσμος
- αλατοπίπερο
 - ελαιόλαδο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια χωρίς φλούδια και κουκούτσια
- 3 μήλα με την φλούδα
-1 ½   κιλό ζάχαρη
- 2 ξυλάκια  κανέλα
- 1 λεμόνι την ψίχα του

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπανάκι baby
- καρύδια
- κουκουνάρι
- σύκο ξερό
- σουσάμι
- μπέϊκον ψιλοκομμένο
- γραβιέρα σε πολύ λεπτές φλούδες

για την σος

- 2 με 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι 


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μαρούλι ψιλοκομμένο
- αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- κάπαρη
- κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λιαστές ντομάτες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λάδι
- μέλι  1 κουταλιά της σούπας
- μπαλσάμικο


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- πιπεριές κέρατο κομμένο σε ροδέλες
- κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι 
- μπαλσάμικο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος



Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
- κοτόπουλο βρασμένο η ψητό σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτ  φέτα τριμμένη
- 250 μανιτάρια φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3  πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε καβάκια
-1 φλιτ κρασί λευκό
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- ½   φλιτ λάδι
- 3  κ σ βούτυρο λιωμένο
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε 2 κουταλιές νερό
- σουσάμι

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 φαρίνα
- 250 βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 φλιτ γάλα
- 4-5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
-1 ¼  φλιτ τυρί ότι θέλουμε [κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, φέτα]
- αλατοπίπερο

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ



από την Stella Glava

Υλικά
Για την ζύμη
- 1 πλάκα βούτυρο
- 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
- Φέτα
- αυγό
- πιπέρι

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μανταρίνια σφικτά καλά πλυμένα
- 800 γρ ζάχαρη αν είναι γλυκά 1 κιλό αν είναι ξινούτσικα
-1 λεμόνι

ΣΕΣΚΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ




από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
Για την γέμιση
- 24 φύλλα σέσκουλο
- τα κοτσάνια τα πλένουμε και τα κρατάμε
- 250 γραμ, κιμα κότας
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι επίσης τριμμένο στο ψιλό τρίφτη..
- 1  φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1  κγ δυόσμο ξερό
- 1/4 κγ κύμινο
- 5 κ γλυκού ρύζι αρμποριο..η αυτό που λασπώνει,,
- αλάτι
-  πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι το χυμό
-  3 κουταλιές σούπας αλεύρι

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


από την Stella Glava

Υλικά


- στήθος κοτόπουλου
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
- 1 κγ κοφτό κάρυ
- 1 κγ μουστάρδα
- ½  ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη)
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό
-  ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι.

ΚΡΑΚΕΡ ΤΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΠΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

από την Stella Glava

Υλικά

- 60 γρ βούτυρο
- 130 γρ τσένταρ
- 100 γρ οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας
- 125 γρ αλεύρι γοχ
- ½ κγ μαγειρική σόδα
- 1 κγ πάπρικα  
- 1 κσ κρύο νερό

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΤΙΜΕΡΚΑ ή ΚΑΤΙΜΕΡΙΑ





από την Καλλιόπη

Υλικά
Για την ζύμη
- 2 κιλά αλεύρι μαλακό
- λίγο  βούτυρο λιωμένο
- νερό χλιαρό όσο πάρει
Για την γέμιση
 - ½ κιλό κρέμα γάλακτος
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- ζάχαρη
- κανέλα
 Για το σιρόπι
- 3  ποτήρια ζάχαρη
- 3 ½  ποτήρια νερό
- 2 ξυλάκια κανέλας
- λίγα γαρύφαλλα

ΜΑΦΙΝΣ ΜΗΛΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκιαη τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια 
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι


ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 6 με 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 3 με 4 πιπεριές κομμένες καρέ
- 1 με 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ντομάτα τριμμένη η κονκασέ
- λάδι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κριθαράκι χοντρό


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ



από τον Ιωάννη  Τριφύλλη

Υλικά

για την μαρινάδα

-  λάδι
- 1/4 του ποτηριού ξύδι
- 1?4 ποτηριού μπαλσάμικο
- ρίγανη
- πιπέρι
- κόκκους από διάφορα πιπέρια

για το κρέας

- 1 σπαλομύτα κομμένη σε φέτες
- λάδι
- αλεύρι
- καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 8 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- 3-4 μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 15 με 20 δαμάσκηνα
- αλάτι
- 3 με 4 φέτες μπέικον κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- πιπέρι
- μπαλσάμικο
- νερό όσο χρειάζεται


ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες μικρές
- μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- μερέντα
- καρύδια
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα


ΡΟΛΑΚΙΑ ΖΑΜΠΌΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ



από τον Ιωάνννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτες λεπτές από ζαμπόν καπνιστό
- ρώσικη σαλάτα


ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑ





από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά 

- λουκανικάκια κοκτέιλ
- λίγο νερό
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 με 2 κουταλιές μουστάρδα
- χυμό από λεμόνι
- λάδι
- ρίγανη


Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΨΗΤΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 3-4  μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλα καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές πράσινε
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
- 150 γρ. φέτα
-  ελαιόλαδο
-  μαϊντανός ψιλοκομμένος
-αλατοπίπερο
- μανιτάρια

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- πατάτες
- κολοκυθάκια
- μελιτζάνες
- κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- τυρί φέτα
- αυγά