Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΠΡΙΑΜ ....ΑΛΛΙΩΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά- κολοκυθάκια
- πατάτες
-  μελιτζάνες
- κρεμμύδι όλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο ( σαν τσιπς)
- ντομάτες στον τρίφτη
-  ελαιόλαδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  δυόσμο
- 1 κύβο λαχανικών
-  παρμεζάνα
- φέτα

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΚΡΑΝ ΜΑΡΝΙΕ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπισκότα Αλλατίνη τύπου Μιράντα
- 3 κουταλιές κοφτές κούσταρ πάουντερ
-2 με 3 κουταλιές κακάο
- 1 βανίλια
- γκράν μαρνιέ
- 1 με 2 κουταλάκια στέβια
- καρύδα τριμμένη
- 1 3/4 κούπας γάλα.


Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΓΛΥΚΟΠΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- γλυκοπατάτες
- λάδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα γλυκιά
-λίγη καυτερή πάπρικα
- σουμάκ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κολοκυθάκια
- πάπρικα γλυκιά                                                                                                                        -αλατοπίπερο
- λάδι

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3 με 4 κρεμμύδια σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- κομμάτια φέτα


Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε φέτες
- κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
- αλάτι
-λάδι

για την μπεσαμέλ

- 2 αυγά
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 με 6 κουταλιές κόρν φλάουρ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 5 μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ντοματίνια τσέρι
- αλατοπίπερο
 - φέτα
- 2 κ σ χαρουπόμελο
- ελαιόλαδο
- φρέσκος βασιλικός
- 1 κ σ πελτές

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- πατάτες φρέσκες με την φλούδα τους
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 γεμάτες κ σ ταχίνι
- δεντρολίβανο
- αλατοπίπερο
- 2 γεμάτες κ σ μουστάρδα

ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ ΜΕ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΣΜΙΝΤΙΝΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (Πολέντα
- 1 λίτρο νερό
- σμιντίνα 
 - τυρί αγελαδινό (αντιστοιχεί σε εμάς με το κότατζ)
- φρέσκο βούτυρο
 - αλάτι
 - πάπρικα

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
 - μπισκότα πτι μπέρ
 - 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα σοκολάτα
- 2 φλιτζάνια γάλα
 - 2 κουταλιές ζάχαρη
 - κακάο
- τριμμένο μπισκότο για την γαρνιτούρα
 - αμύγδαλα ασπρισμένα λεπτοκομένα

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
 - μανιτάρια άσπρα
 - λάδι
 - 2 κρεμμύδια λεπτά κομμένα όπως στην σαλάτα
 - ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
 - πιπέρι  
- ρίγανη
- 2 κουταλιές σμιντίνα

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΝΕΡΑΝΤΖΙ (ΚΙΤΡΟΜΗΛΟ) ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ




 από την Καλλιόπη

Υλικά
- 50 νεράντζια
- 2 ½ κιλά ζάχαρη
- 2 ½  ποτήρια νερό
- 2 ½ κουταλιές χυμό λεμονιού

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


 

από την Καλλιόπη

Υλικά
 - 1 κιλό χοντρή φλούδα καρπουζιού
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- ½ ποτήρι ασβέστη
- 1 φλιτ του καφέ χυμό λεμονιού (για την λεμονάδα)
- αρμπαρόριζα
- 2  κουταλιές χυμό λεμονιού

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΣΟΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ



από την Lena Trifilli

Υλικά
 - ανάμεικτο άγριο ρύζι
 - μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
 - 1 πιπεριά κίτρινη λεπτοκομμένη
 - 1 πακετάκι κρέμα τυριού
- λάδι
 - πιπέρι
- αλάτι
 - δεντρολίβανο
 - 1 φύλλο δάφνης

 - σκόνη σκόρδου

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 ρίζα σελινόριζας καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- 2 κύβους κότας
- -2 λίτρα νερό
- Πιπέρι
- 200 γραμμάρια γκοργοντζόλα
- 1 κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ



από την Ευαγγελια Βανιωτη  ( η συνταγή είναι από την Χιλή)

Υλικά

- 5 κολοκύθια μεγάλα
- 1 πακέτο μύδια τη ψίχα ( το νερό τους το σουρώνετε και το κρατάτε, με αυτό μαγειρεύουμε)
- 12 κ.γ  ρύζι. μισό μισό..κίτρινο και αρμπόριο..μπορείτε ένα ελαττώσετε το ρύζι και  να βάλετε 2 φακελάκια μύδια..εγώ την άλλη φορά έτσι θα κάνω...
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο.
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια το άσπρο περισσότερο
- 2-3 κουτ σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- τζιντζερ - 2 φλιτ ελληνικού  καφέ τσίπουρο
προαιρετικά
μαϊντανό μπόλικο( εγώ έβαλα 1 φτζ τσαγιού ψιλοκομμένο
η συνταγή από Χιλή έχει και μία κ,σ πελτέ εγώ δεν έβαλα..
- 1  λεμόνι  το ξύσμα και το χυμό

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ




από την Lena Trifilli (η συνταγή είναι από την Ρουμανία)

Υλικά
 - μπρόκολο
 - 5 με 6 μανιτάρια
 -λάδι
- 1 λίτρο ζωμό κότας
 - κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
 - γκοργκοντζόλα
 - σμιντίνα

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ





από την Stella Glava

Υλικά
- 150 γρ ταχίνι
- 100 γρ μέλι
- 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
- ½   κγ. μπεϊκιν
- ½  κγ. κανέλα
- ¼  κγ. μαχλέπι
- ¼  κγ. Μαστίχα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 αυγό για το άλειμμα (προαιρετικά)
- αλεύρι όσο σηκώσει μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Περίπου μισό κιλό για όλες τις χρήσεις.

ΡΟΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 ½  κιλό περίπου μελιτζάνες
Για τη γέμιση
- 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
- 1-2 πιπεριές
- τυρί φέτα
- μαϊντανός
- 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετική)    
- αλατοπίπερο
- λίγο λάδι
Για την επικάλυψη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη                
- σκόνη ντομάτας
- πάπρικα γλυκιά και καυτερή
- λιναρόσπορος σπασμένος
- λίγο λάδι

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου
  
Υλικά
- πιπεριές καυτερές
- ξύδι 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 2 και 1/2 κουταλιές σούπας κούσταρ Γιώτης
- 3 ποτήρια γάλα 2%
- κουταλιά στέβια
- 1 και 1/2 πακέτο τυρί κότατζ
μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια  
- λικέρ βερίκοκο
- 1 βανίλια
- τριμμένο μπισκότο


ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο χωριάτικο
- ζαμπόν χοντροκομμένο
- τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- 2 αυγά
- πιπέρι
- ντομάτα σε λεπτές φέτες
- λάδι
- σουσάμι


Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
- πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- καρίνο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- λάδι
- 1/2 ποτήρι ξύδι μπαλσάμικο
- σουσάμι


Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 λαβράκια
- 3-4 κολοκυθάκια σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 2 φλιτζ του καφέ κρασί
- αλατοπίπερο
- 1 κ σ μουστάρδα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΚΡΕΠΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 500 γρ κολοκυθάκια
- 4 κ σ σούπας αλεύρι
- 4 αυγά
- 1/2 στραγγιστό γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- δυόσμος φρέσκος
- μαϊντανός
- λίγο ελαιόλαδο 
Για τη γέμιση
- 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή άλλες φρέσκες κόκκινες πιπεριές
-  200 γρ περίπου τυρί μαλακό της αρεσκείας μας
- φρέσκος δυόσμος 
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

ΘΡΑΨΑΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 1 κιλό θράψαλα
- μαϊντανό
 - 3 φιλαράκια μάραθο η άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- αλάτι
- πιπέρι
-  λίγους σπόρους μουστάρδας
- 1 ½  φλιτζ του καφέ τσίπουρο
- ελαιόλαδο
- λίγα φρεσκοτριμμένα  πιπέρια

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά φιλετάκια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- πιπέρι
- πάπρικα
- καρίνο
- ρίγανη
- λίγο αλέυρι


ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα κρούστας
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- λάδι
- γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- πιπέρι
- ρίγανη
- σουσάμι