Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- χοιρινό σε κομμάτια
- μοσχάρι ελιά
- αρνάκι
- κοτόπουλο
- κεφαλοτύρι μπόλικο σε χοντρά κομμάτια
- 2-3 πιπεριές κέρατο
- πατάτες

για την μαρινάδα

- λάδι
- μουστάρδα
- σκόρδο
- πάπρικα
- αλάτι
- διάφορους χρωματιστούς κόκκους πιπεριού


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 4 με 5 παντζάρια βρασμένα
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- σκόρδο ψιλοκομμένο ανάλογα με τα γούστα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- καρύδια χοντροκοπανισμένα


ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- διάφορα τυριά που λιώνουν (έμενταλ,γραβιέρα ,,ένταμ)
- πιπέρι
- 3 αυγά
- μερικές φέτες καπνιστού φιλέτου κοτόπουλου
- 4-5 φύλλα κρούστας
- γάλα ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε
- γιαούρτι μερικές κουταλιές
- σουσάμι


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- ½   κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- λίγο νερό που θα διαλύσουμε την μαγιά (1 με 1+1/2 ποτήρι κρασιού)
- κασέρι
- κρεμμύδια καραμελωμένα
- τυροκαυτερή
- ελιές
- φέτα
- κάπαρη

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ



από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- φακές ψιλές ένα πακέτο που βράσαμε για λίγο και είναι τραγανές.
- μαρούλια
- κρεμμυδάκια χλωρά
- κρεμμύδια καραμελωμένα (υπάρχει συνταγή στα αρχεία)
- κολοκυθάκι ωμό σε κυβάκια
- θυμάρι φρέσκο
- αλατοπίπερο

Για το ντρέσινγκ
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 σφηνάκι μηλόξυδο
- 1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά μέλι

ΤΥΡΌΠΙΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο κρούστας
- λάδι
- τυρί φέτα
- ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 αυγά (αν είναι μεγάλο το ταψί βάζουμε 5 αυγά) 
- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού)
- γάλα (ανάλογα με το ταψί που χρησιμοποιούμε)


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ.


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
Για τα φρούτα
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½  κούπα νερό
- 1 κ. γ  λεμόνι  χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½  νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½  νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα γιουφκά
- κασέρι η γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι
- 1 αυγό
- γάλα
- γιαούρτι
- λάδι
- σουσάμι
- μαυροκούκι


ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ




από τον Athanasios Panagaris

Υλικά

- γαρίδες καθαρισμένες
- σάλτσα χειροποίητη
- λάδι
- βασιλικός σε φύλλα
- ένα ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- καυτερή πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μακαρόνια που ήδη έχουμε βράσει


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι χωρίς να το κόψουμε σε κομμάτια
- 1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι 
- μουστάρδα


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΆΛΤΣΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- αλάτι χοντρό
- γιαούρτι
σάλτσα καυτερή



ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΥΤΕΡΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βούτυρο
- σκόρδο σε σκόνη
- καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη αποξηραμένη
- 3-4 κουταλιές πάστα ντομάτας χειροποίητη 
- πάπρικα γλυκιά
- καυτερή πιπερίτσα
- αλάτι
- λίγο κύμινο
- λίγη ζάχαρη


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΟΥΡΕ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες ψητές στον φούρνο η στο γκάζι
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- τριμμένο τυρί μπόλικο
- αλάτι
- πιπέρι


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- γίγαντες
- κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά
- παζιά
- λαχανίδες
- τσουκνίδες
-πράσα
- μαϊντανός
- μάραθος
- 1-2 ντομάτες
- χυμό 1 λεμονιού
- αλατοπίπερο

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΨΑΡΙΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-πιπεριές σε ροδέλες
- κρεμμυδάκια πράσινα ( αν είναι καλοκαίρι, βάζουμε ξερά)
- ντομάτες
- αλατοπίπερο
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- μαϊντανός
- ρίγανη φρέσκια
- εστραγκόν
- χυμό από 1 λεμόνι

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ


από την Eleni Margel

Yλικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες ( η δικό μας)
- 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα με ένα κρεμμύδι και ξεψαχνισμένα χοντροκομμένα
- 150 γρ τυρί της αρέσκειας μας σε κύβους
- 2 ξερά  κρεμμύδια που σοτάραμε χοντροκομμένα σε λάδι και 1κουταλιά μαργαρίνη και αλατοπίπερο
- μαργαρίνη για τα φύλλα
- λίγη μαργαρίνη για την γέμιση
- 1 κουταλιά  μουστάρδα
- 1 κουταλιά πάπρικα.
- σουσάμι για πασπάλισμα.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝ ΤΡΟΥΦΑΚΙ


από την Stella Kitsiou

Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2,5 πακέτα μπισκότα πτιτ μπερ
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1  φλιτζάνι βούτυρο
- τρούφα
- λικέρ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψητά λαχανικά που μου είχαν περισσέψει( κολοκυθάκια,πιπεριά Φλωρίνης,πιπεριά κέρατο)
- διάφορα τυριά που είχα( ροκφόρ,γραβιέρα,ανθότυρο)
- μανιτάρια λίγα που είχαν ξεμείνει
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
- αυγά ανάλογα το μέγεθος του ταψιού(για το μικρο ταψάκι έβαλα 4)
- γάλα ανάλογα τα αυγά που θα βάλουμε
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 280 γρ αλεύρι
- 55 γρ ελαιόλαδο
- 160 γρ νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
-  1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
- 200 γρ τυρί φέτα

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 5 αυγά
- πιπεριές σε ροδέλες
- ντοματίνια
-  κολοκύθα  τριμμένη
-  καρότο
-αλατοπίπερο

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΣΤΕΡΗΜΕΝΗ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- 500 γρ κολοκύθα σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
-  1 πράσο
- 4 καρότα σε κυβάκια
- 6 ντοματίνια πομοντορια μικρά
- αλάτι
- πιπέρι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
-  χυμό από 1 πορτοκάλι
-  ¾ κούπας κρασί κόκκινο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αρνάκι μπούτι κομμένο σε παϊδάκια
- πατάτες
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- μουστάρδα σε σκόνη
- λάδι
- νερό


Η ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
Για τη ζύμη
-  250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
-  αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. σπανάκι
- 3 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο η 2-3 μικρά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι,
 - 3 αυγά
- 3 κουτ. σούπας .γιαούρτι η 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 1κουτ. σούπας  σιμιγδάλι ψιλό
- μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φέτα.
- τριμμένο τυρί ότι αρέσει στην επιφάνεια.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- πιπέρι
- άνηθος
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι



ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΌΠΙΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΎΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι
- τυρί κίτρινο που λίώνει τριμμένο
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι



Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΟΡΦΑΝΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καρότο ξυσμένο
- πράσο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάχανο ψιλοκομμένο
- σπανάκι ψιλοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγη καυτερή πιπεριά
- φέτα σε περιορισμένη ποσότητα
- άνιθος
- έτοιμο φύλλο κρούστας


Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Pipa Rigate ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ , 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από τον Αρης Κουσιδης Πασπαλας

Υλικά
- κατεψυγμένο μίγμα λαχανικών
- 1 σακουλάκι Pipa Rigate
- ζωμός κοτόπουλου ( εγώ φτιάχνω δικό μου μιας και οι κύβοι είναι πολύ επικίνδυνοι για την υγεία )
-τριμμένα τυριά ! 100-150gm : Regato ( προαιρετικά καπνιστό ) , παρμεζάνα ,γραβιέρα ,gouda .
Για την μπεσαμέλ
-  2 κσ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι ( σκληρό )
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο ( ανάλογα με την αίσθηση γεύσης που θέλει να δημιουργήσει ο καθένας ) – 1 λίτρο γάλα 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από την Natassa Efentakis
Υλικά
- 5 νεράντζια - 1 πορτοκάλι - 1 λεμόνι - ζάχαρη ‘ίση με την ποσότητας της μαρμελάδας


ΠΙΤΣΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πίτες για σουβλάκια
- τυρί που λιώνει τριμμένο
- πελτέ ντομάτας
- ρίγανη
- κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- λάδι


ΠΙΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ



από την Kiki George Toumpas

Υλικά
- φύλλα κρούστας - 3 είδη τριμμένα κασέρια - παστουρμάς - μπέικον καπνιστό - καλαμπόκι - μανιτάρια - 1 μικρή κρέμα γάλακτος - λίγο γάλα - 2 δάχτυλα σπορέλαιο
- μανιτάρια
- καλαμπόκι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτα κοτόπουλου

Μαρινάρισμα

- λάδι
- ξύσμα λεμονιού
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι 
- καπνιστή πάπρικα


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- κουκιά
- 3-4 πατάτες
- λίγο κρασί
 - ντομάτα
- πελτές

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


από τον Athanasios Panagaris
Υλικά
-κεφάλι συναγρίδας συν δυο φέτες ψάρι (αυτά έβαλα εγώ), περίπου 1 κιλό ψάρι
- 2 κρεμμύδια
- 2  καρότα
- 2 πατάτες
- 2 σελινόριζες
-  ½  φλιτζάνι λάδι
- ¾  του φλιτζανιού ρύζι
- 2  αυγά
- 2 λεμόνια
-  αλάτι
- πιπέρι