Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
ΛΑΥΡΑΚΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ
από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.
Υλικά
- αλάτι χοντρό 3 κιλά
- 5 ασπράδια αυγού
- νερό
- λαυράκι 1500 γραμμάρια.
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
από την Eleni
Margel Lou
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
- ½ κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- λίγο νερό που θα διαλύσουμε την μαγιά (1 με 1+1/2 ποτήρι κρασιού)
- κασέρι
- λίγο νερό που θα διαλύσουμε την μαγιά (1 με 1+1/2 ποτήρι κρασιού)
- κασέρι
- κρεμμύδια καραμελωμένα
- τυροκαυτερή
- ελιές
- φέτα
- κάπαρηΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
από την Eleni
Margel Lou
Υλικά
- φακές ψιλές ένα πακέτο που βράσαμε για λίγο και είναι τραγανές.
- μαρούλια
- κρεμμυδάκια χλωρά
- κρεμμύδια καραμελωμένα (υπάρχει συνταγή στα αρχεία)
- κολοκυθάκι ωμό σε κυβάκια
- θυμάρι φρέσκο
- αλατοπίπερο
Για το ντρέσινγκ
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 σφηνάκι μηλόξυδο
- 1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 σφηνάκι μηλόξυδο
- 1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά μέλι
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016
ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ.
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
Για τα φρούτα
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½ κούπα νερό
- 1 κ. γ λεμόνι χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½ νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½ νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½ κούπα νερό
- 1 κ. γ λεμόνι χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½ νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½ νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΆΛΤΣΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- αλάτι χοντρό
- γιαούρτι
- σάλτσα καυτερή
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- γίγαντες
- κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά
- λάπατα
- παζιά
- λαχανίδες
- τσουκνίδες
-πράσα
- μαϊντανός
- μάραθος
- 1-2 ντομάτες
- χυμό 1 λεμονιού
- αλατοπίπερο
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
ΨΑΡΙΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- ψάρια
-πιπεριές σε ροδέλες
- κρεμμυδάκια πράσινα ( αν είναι καλοκαίρι, βάζουμε ξερά)
- ντομάτες
- αλατοπίπερο
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- μαϊντανός
- ρίγανη φρέσκια
- εστραγκόν
- χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016
ΚΟΤΟΠΙΤΑ
από την Eleni
Margel
Yλικά
Yλικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες ( η δικό μας)
- 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα με ένα κρεμμύδι και ξεψαχνισμένα χοντροκομμένα
- 150 γρ τυρί της αρέσκειας μας σε κύβους
- 2 ξερά κρεμμύδια που σοτάραμε χοντροκομμένα σε λάδι και 1κουταλιά μαργαρίνη και αλατοπίπερο
- μαργαρίνη για τα φύλλα
- λίγη μαργαρίνη για την γέμιση
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά πάπρικα.
- σουσάμι για πασπάλισμα.
- 2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα με ένα κρεμμύδι και ξεψαχνισμένα χοντροκομμένα
- 150 γρ τυρί της αρέσκειας μας σε κύβους
- 2 ξερά κρεμμύδια που σοτάραμε χοντροκομμένα σε λάδι και 1κουταλιά μαργαρίνη και αλατοπίπερο
- μαργαρίνη για τα φύλλα
- λίγη μαργαρίνη για την γέμιση
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά πάπρικα.
- σουσάμι για πασπάλισμα.
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ψητά λαχανικά που μου είχαν περισσέψει( κολοκυθάκια,πιπεριά Φλωρίνης,πιπεριά κέρατο)
- διάφορα τυριά που είχα( ροκφόρ,γραβιέρα,ανθότυρο)
- μανιτάρια λίγα που είχαν ξεμείνει
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
- αυγά ανάλογα το μέγεθος του ταψιού(για το μικρο ταψάκι έβαλα 4)
- γάλα ανάλογα τα αυγά που θα βάλουμε
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 280 γρ αλεύρι
- 55 γρ ελαιόλαδο
- 160 γρ νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι
μπέικιν-πάουντερ
- 200 γρ τυρί φέτα
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
από την Γιάννα
Παρασχοπούλου
Υλικά
- 5 αυγά
- πιπεριές σε ροδέλες
- ντοματίνια
- κολοκύθα τριμμένη
- καρότο
-αλατοπίπερο
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
- χυμό από 1
πορτοκάλι
- ¾ κούπας κρασί
κόκκινο
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Η ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ
από την Vassiliki
Nomikou
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. σπανάκι
- 350 γρ. σπανάκι
- 3 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο η 2-3 μικρά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι,
- 3 αυγά
- 3 κουτ. σούπας .γιαούρτι η 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 1κουτ. σούπας σιμιγδάλι
ψιλό
- μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φέτα.
- τριμμένο τυρί ότι αρέσει στην επιφάνεια.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
- πιπέρι
- άνηθος
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΌΠΙΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΎΛΛΟ ΓΙΟΥΦΚΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- φύλλα γιουφκά
- ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι
- τυρί κίτρινο που λίώνει τριμμένο
- πιπέρι
- σουσάμι
- μαυροκούκι
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016
Pipa Rigate ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ , 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
από τον Αρης Κουσιδης Πασπαλας
Υλικά
- κατεψυγμένο μίγμα λαχανικών
- 1 σακουλάκι Pipa Rigate
- ζωμός κοτόπουλου ( εγώ
φτιάχνω δικό μου μιας και οι κύβοι είναι πολύ επικίνδυνοι για την υγεία )
-τριμμένα τυριά ! 100-150gm
: Regato ( προαιρετικά καπνιστό ) , παρμεζάνα ,γραβιέρα ,gouda .
Για την μπεσαμέλ
- 2 κσ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι ( σκληρό )
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο ( ανάλογα με την αίσθηση
γεύσης που θέλει να δημιουργήσει ο καθένας ) – 1 λίτρο γάλα
- 1 σακουλάκι Pipa Rigate
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016
ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- κουκιά
- 3-4 πατάτες
- λίγο κρασί
- ντομάτα
- πελτές
- μάραθα