Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κότσια χοιρινά
 -2 σελινόριζες
- ½ κιλό μανιτάρια
 ½ κιλό ντοματίνια ή ντομάτες κον κασε
- 2 ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- μελιτζάνες
-καρότα
-λάχανο
-κρεμμύδια ξερά
όλα κομμένα μικρά κομμάτια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σκόνη σκόρδο.
- πελτές 1 κουταλιά
- φύλλο κρούστας χοντρό
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ρεβίθια βρασμένα
- νερό, στο οποίο βράσαμε τα ρεβίθια
- λιαστές ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- καυτερές  πιπεριές
-λάδι από τις λιαστές ντομάτες
-  σχοινόπρασο
-  χυμό 1 λεμονιού

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- καβούρια
- μακαρόνια
Για την σάλτσα
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο,
-  πάπρικα,
- πιπέρι
 - κανέλα σε σκόνη
 - αλάτι
- ζωμό καβουριών,
- καβουρόψυχα
-  μαϊντανό
- ντοματοχυμό

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ









από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- ψίχα καβουριού
- ελαιόλαδο
- μαγιονέζα(ανάλογη με την ποσότητα καβουριού)
-  λίγη κέτσαπ
- άνηθο ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα.

Cheese cake


από την Eleni Kariofilli

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα
- 250 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
- ½ ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ τυρί κρέμα
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Chris Deper

Υλικά
- κρεμμύδια ξερά
- λάδι
- λίγες σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη

ΜΑΡΑΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΕΡΙΦΟΥ


από την Natassa Efentakis

Υλικά
- μάραθος
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά κρεμμύδια του Chris 
- αλεύρι, όση και η ποσότητα του μάραθου
- αλάτι
-  πιπέρι
- backing powder
- λίγη σόδα
- λίγο νερό
- λάδι

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ


από την Eleni Margel lou

Υλικά
- πουρές από 1/2 κιλό πατάτες χλιαρός
- ελαιόλαδο και σπορέλαιο (θέλουμε να γίνει απαλή)
- καλό ξύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή 2 κουταλάκια σκόνη)
- πιπέρι
-  αλάτι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 2 βολβούς παντζαριών λιωμένους καλά αλλά αφήνουμε και μερικά κομματάκια νά φαίνονται.

ΓΙΑΧΝΙ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Eleni Margel Lou


Yλικά
- 3  κιλά πατάτες
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
-  αλατοπίπερο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- λεμόνι στημένο
- ντομάτα τριμμένη η πελτές (κατά βούληση)
- νερό ζεστό για το μαγείρεμα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
- ξύδι λευκό 2 λίτρα

ΠΑΤΑΤΟΓΥΡΟΣ .....ΑΠΟ 40 ΚΎΜΑΤΑ



από τον Takis Fanaras

Υλικά

- πατάτες μέτριες
- ξυλάκια για σουβλάκια
- βούτυρο φρέσκο
- καπνιστό χοιρομέρι
- κασέρι
- κεφαλοτύρι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κάρυ



ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ



από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά

- πατάτες
- πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
- κάπαρη
- αγγουράκια τουρσί
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι τον χυμό του
- μουστάρδα


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- λάπατα
- παζιά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μάραθος
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 1 -2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λεμόνι
- πάπρικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ (ή καλαμποκάλευρο) για το δέσιμο
- Ρύζι πιλάφι  όπως συνηθίζουμε
- παρμεζάνα τριμμένη

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ



από την Kiki George Toumpas

Υλικά
- γαρίδες
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο 1 κουταλάκι πολτός
- λίγο δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι ανάμεικτο τριμμένο στο μύλο
- μουστάρδα
- λεμόνι φρέσκο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- τσίπουρο
- φέτα

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


από την Ioanna Zagkla
Υλικά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
- ½ μισό ποτήρι μέλι
- 4 ποτήρια νερό
- καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- δεντρολίβανο
- μουστάρδα
- χυμό από δύο λεμόνια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο αλεύρι
- φέτα


Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό  
-  φακελάκι μαγιά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΛΑΧΑΝΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλο κρούστας


ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυμό πορτοκαλιού (2 πορτοκάλια)
- πελτές ντομάτας(1-2 κουταλιές)
- στέβια 2 κουταλιές
- ξύδι ένα σφηνάκι
- αλάτι ελάχιστο


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  2 χοιρινά  κότσια
- ½ κιλό μανιτάρια
- ½ κιλό πράσα
- 3 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλατοπίπερο
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΑΛΑ ΡΕΝΤ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
-  4-5 αυγά
- 2 κούπες κοφτές ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 κούπες  καρότα τριμμένα
-  ½  κούπα  καρύδια  χονδροκομμένα
-  ½  κούπα  σταφίδες
- 3 κούπες  αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπεικιν παουντερ (φακελάκι)
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός  πορτοκαλιού

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα καλά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- άνιθος
- 2 αυγά
- φέτα προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ



από την Δομνα Ντονη Κοκκωση Ρουτζούνη

Υλικά


- 2 με 2,5 εκατοστά πιπερόριζα
- 2 εκατοστά ρίζα κουρκουμά
- μισό κουταλάκι κουρκουμά σκόνη
- μισό κουταλάκι πιπέρι μάυρο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- γιαούρτι πρόβειο


ΜΠΟΥΡΓΕΤΟ



από την Eleni Kariofillli

Υλικά

- πεσκανδρίτσα η σκλεμπού
- κούκους
- καπόνια
- χάνοι
- σφυρίδα
- σκορπίνες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια αλεσμένα σαν πουρέ
- 1 πατάτα αλεσμένη στο μούλτι
- λάδι
- λεμόνι
- προαιρετικά διάφορα θαλασσινά(χταπόδι,γαρίδες,μπακαλιάρο κλπ)
- κόρν φλάουρ αν χρειαστεί


ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αρακάς
- αγγινάρες
- 3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ένα ματσάκι άνιθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι μπόλικο


ΚΕΦΑΛΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Maria Kaparaki

Υλικά

- κέφαλος καθαρισμένος από λέπια και εντόσθια
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού μπόλικο
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 3 καρότα κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κρασί λευκό
- λίγο κόρν φλάουρ