Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016
Σάββατο 26 Μαρτίου 2016
ΜΑΡΑΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
από την Natassa Efentakis
Υλικά
- μάραθος
- 1 ξερό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά κρεμμύδια του Chris
- αλεύρι, όση και η
ποσότητα του μάραθου
- αλάτι
- πιπέρι
- backing powder
- λίγη σόδα
- λίγο νερό
- λάδι
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
από την Eleni Margel lou
Υλικά
- πουρές από 1/2 κιλό πατάτες χλιαρός
- ελαιόλαδο και σπορέλαιο (θέλουμε να γίνει απαλή)
- καλό ξύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή 2 κουταλάκια σκόνη)
- πιπέρι
- αλάτι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 2 βολβούς παντζαριών λιωμένους καλά αλλά αφήνουμε και
μερικά κομματάκια νά φαίνονται.
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΕ
από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 1 -2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λεμόνι
- πάπρικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ (ή καλαμποκάλευρο) για το δέσιμο
- Ρύζι πιλάφι όπως συνηθίζουμε
- παρμεζάνα τριμμένη
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- φακελάκι μαγιά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια
- ½ κιλό μανιτάρια
- ½ κιλό πράσα
- 3 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλατοπίπερο
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια