Σάββατο 30 Απριλίου 2016
Παρασκευή 29 Απριλίου 2016
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
από την Despoina Maraki
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ
Τετάρτη 20 Απριλίου 2016
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
από την Eleni
Margel Lou
Υλικά
- 100 γρ φιστίκια Αίγινας
- ½ κιλό μέλι
- 50 γρ κράνμπερις
- 50 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 100 γρ. τριμμένο μπισκότο digestive
- 50 γρ. φιστίκια κασιους
- 100 γρ σουσάμι
- 50 γρ χοντροκομμένα καρύδια
- 50 γρ χοντροκομμένα φουντούκια
- 20 γρ. μαύρο σουσάμι
- τρούφα
Υλικά
- 100 γρ φιστίκια Αίγινας
- ½ κιλό μέλι
- 50 γρ κράνμπερις
- 50 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 100 γρ. τριμμένο μπισκότο digestive
- 50 γρ. φιστίκια κασιους
- 100 γρ σουσάμι
- 50 γρ χοντροκομμένα καρύδια
- 50 γρ χοντροκομμένα φουντούκια
- 20 γρ. μαύρο σουσάμι
- τρούφα
- τριμμένη καρύδα
- τριμμένο μπισκότο
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ
από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
η κλασσική συνταγή έχει..
- ανά 250 γραμ κρέας..(όχι μοσχάρι, αλλά αρνί...)
- ψωμί μπαγιάτικο όση είναι η μάζα του κιμά...σε
- κόκκινο κρασί όχι πολύ τόσο όσο χρειάζεται για να φουσκώσει
το ψωμί και να μπει και αυτό στη μάζα......
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο κύμινο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο..
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- 4 λιαστές
ντομάτες
Για την σάλτσα
Για την σάλτσα
- άλλες 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
- μουστάρδα..1 κ.σούπας
Για την σόγια
Για την σόγια
- μισό πακέτο
- αλεύρι (4 κ.σ)
- 1 φλζ καφέ κόκκινο κρασί
- 1 κ γ κύμινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 σκελίδες
σκόρδο
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
από την Octomper Thesallo
Yλικά
Yλικά
- 1 κούπα φαρίνα απ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 2/3 κούπας κακάο
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- λίγο αλάτι
- ½ κούπα λάδι (εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο)
Για το γλάσο
- ½ κούπα γάλα (η κρέμα γάλακτος)
- 250 γρ κουβερτούρα
- 1 ½ κουτάλια βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 2/3 κούπας κακάο
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- ½ κουταλάκι σόδα
- λίγο αλάτι
- ½ κούπα λάδι (εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο)
Για το γλάσο
- ½ κούπα γάλα (η κρέμα γάλακτος)
- 250 γρ κουβερτούρα
- 1 ½ κουτάλια βούτυρο
- 1 βανίλια
Κυριακή 17 Απριλίου 2016
Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
από την Alterego Tania
Υλικά
- 300 γρ
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή ηλιέλαιο όπως έβαλα εγώ περίπου ένα φλιτζάνι
υπολογίστε)
- 200 γρ. ζάχαρη (έβαλα στέβια και έγιναν
σούπερ)
- 2 αυγά τον κρόκο ΜΟΝΟ
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι (εγώ έβαλα
κάτι παραπάνω από ξύσμα)
- 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 τσικ αλάτι (σε όλα μου τα γλυκά βάζω
ένα τσικ αλάτι)
- χυμό από 1 λεμόνι
Τρίτη 12 Απριλίου 2016
Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
Κυριακή 10 Απριλίου 2016
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κούπες τριμμένο καρότο
- 3 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του και 100 γρ κανονικό αλεύρι
- 1 κ.γ κανέλα
- 1κ.γ γαρίφαλο
- 1 φλιτ. Ελληνικού
καφέ .καφέ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- ελαιόλαδο 1 φλζ
του καφέ
- 1 ½ γ.κ μπεικιν
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σάββατο 9 Απριλίου 2016
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ
από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- ½ σακουλάκι
σόγιας κιμά
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί...(δεν
πέταξα καθόλου. κρασί .το έβαλα όλο..)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.γ ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
- 1.κγ κύμινο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 1 αυγό
- 2 κ σ αλεύρι (άμα θέλετε βράζετε μία πατάτα και την πολτοποιείτε
και τη προσθέτετε)
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
- 1 κούπα η φλιτ..ζάχαρη
- ½ κούπα βούτυρο από ηλιέλαιο βιολογικό
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ .γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλατάκι
- 1 κ.σ κανέλα
- ½ κ.σ κακάο σκόνη
- αλεύρι 3 κούπες..άλλα δείτε μετά τη μιάμιση κούπα..όσο πάρει μέχρι να μη κολάι στα χέρια η ζύμη..
- καστανή ζάχαρη αν έχετε για πασπάλισμα
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ .γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλατάκι
- 1 κ.σ κανέλα
- ½ κ.σ κακάο σκόνη
- αλεύρι 3 κούπες..άλλα δείτε μετά τη μιάμιση κούπα..όσο πάρει μέχρι να μη κολάι στα χέρια η ζύμη..
- καστανή ζάχαρη αν έχετε για πασπάλισμα
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
από την Despoina Maraki
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- ½ κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- ½ κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 μόρφατ
- 1 εβαπορέ
- 1 ζαχαρούχο
- κουτάκια βανίλια( για γεύση βανίλια)
- 1 μικρή μερέντα
(για γεύση σοκολάτας)
- 2 κουταλιές σούπας νες καφέ διαλυμένο ( για γεύση μόκα)
- 1 κεσεδάκι φράουλες ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε
- μαρμελάδα πορτοκάλι 700 ml
- 1 ½ φλιτζάνι ελληνικού καφέ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ
από την ΕΦΗ ΣΑΛΑΧΑ και την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
- 4 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ντομάτες
ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι φέτα
- ½ φλιτζάνι λάδι
- ½ μισό φλιτζάνι
τραχανάς
- 2 αυγά
- αλάτι και πιπέρι