Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μαρούλι κομμένο σε χοντροκομμένες λωρίδες
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 κύβος κρέατος
- λάδι
- νερό
- αλάτι εάν χρειάζεται
- πιπέρι
- αυγό
- λεμόνι


ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κουμ κουάτ
- 1 λίτρο τσίπουρο

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό


Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
- 2 φακελάκια ξηρή μάγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
- 1 κουτάλια της σούπας μαχλέπι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 125 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 500 κιλό γάλα πλήρες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι 500 γραμμάρια (σήκωσε άλλα 200)
- 1 κουταλάκι μαστίχα χιώτικη
- 220 γραμμάρια βιτάμ
- 1/2 με 3/4 κούπας στέβιας
-1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 αυγά 
- 1 βανίλια
- κρυσταλλική στέβια για το πασπάλισμα


Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά


- 100 γρ φιστίκια Αίγινας
- ½  κιλό μέλι
- 50 γρ κράνμπερις
- 50 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 100 γρ. τριμμένο μπισκότο digestive
- 50 γρ. φιστίκια κασιους
- 100 γρ  σουσάμι
- 50 γρ χοντροκομμένα καρύδια
- 50 γρ χοντροκομμένα φουντούκια
- 20 γρ. μαύρο σουσάμι
- τρούφα
-  τριμμένη καρύδα

- τριμμένο μπισκότο

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ





από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
η κλασσική συνταγή έχει..
- ανά 250 γραμ κρέας..(όχι μοσχάρι, αλλά  αρνί...)
- ψωμί μπαγιάτικο όση είναι η μάζα του κιμά...σε
- κόκκινο κρασί όχι πολύ τόσο όσο χρειάζεται για να φουσκώσει το ψωμί και να μπει και αυτό στη μάζα......
- 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο κύμινο
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο..
- αλάτι
- πιπέρι
-  μαϊντανό
-  4 λιαστές ντομάτες
Για την σάλτσα
- άλλες 4 σκελίδες σκόρδο
-  2 πρέζες δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
-  μουστάρδα..1 κ.σούπας
Για την σόγια 
- μισό πακέτο
- αλεύρι (4 κ.σ)
- 1 φλζ καφέ κόκκινο κρασί  
- 1 κ γ κύμινο
- ½  ματσάκι μαϊντανό
-  αλάτι
- πιπέρι
-  4 σκελίδες σκόρδο

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

από την Octomper Thesallo

Yλικά
- 1 κούπα φαρίνα απ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 2/3  κούπας κακάο
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- ½  κουταλάκι σόδα
- λίγο αλάτι
- ½  κούπα λάδι (εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο)

Για το γλάσο
- ½  κούπα γάλα (η κρέμα γάλακτος)
- 250 γρ κουβερτούρα
- 1 ½  κουτάλια βούτυρο
- 1 βανίλια

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΟΥΡΛΙΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά

- 1 κιλό σπανάκι
- 2 αυγά
- 6 κ.σ. γαλέτα
- λίγο λάδι
- αλατοπίπερο
- 200 γρμ. φέτα
- τριμμένο κεφαλοτύρι γύρω στα 200 γρμ.
- ολίγον βούτυρο

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ



 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- φασόλια
- καρότα
-1 ξερό κρεμμύδι
-αλάτι
-πιπέρι
-χυμό από 1 λεμόνι
-ελαιόλαδο
-σχοινόπρασο
-μαϊντανός
-2-3 σκελίδες σκόρδου
-σχοινόπρασο
-αγγουράκι  τουρσί

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

COOKIES ΒΑΝΙΛΙΑΣ




από την Androniki Nikaki

Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
- 350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 
- 1 βανίλια 
- 1 αυγό 
- 1 μπεικιν 
- 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 400 γραμμάρια αλεύρι κανονικό 
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

από την Alterego Tania

Υλικά
- 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή ηλιέλαιο όπως έβαλα εγώ περίπου ένα φλιτζάνι υπολογίστε)
- 200 γρ. ζάχαρη (έβαλα στέβια και έγιναν σούπερ)
- 2 αυγά τον κρόκο ΜΟΝΟ
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι (εγώ έβαλα κάτι παραπάνω από ξύσμα)
- 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 τσικ αλάτι (σε όλα μου τα γλυκά βάζω ένα τσικ αλάτι)
- χυμό από 1 λεμόνι

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά για τον κιμά
- 300 γρ  σάλτσα ντομάτας
- 1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι
- αλάτι
-  μπαχάρι
- γλυκό κόκκινο  πιπέρι
- κάρυ
-  κύμινο
- 1.κ.γ ξηρό δυόσμο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ σ .Μιξ μεξικάνικη σκόνη FAJITA
- ελαιόλαδο
- ½ προετοιμασμένη σόγια

CHOKO BISCO


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
 - 1 ½   πακέτο κομματιασμένα μπισκότα
- 100 γρ. καβουρντισμένα καρύδια. 
- 50 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη και
- 240 γρ. νερό
- 150 γρ φρέσκο βούτυρο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΣΑΜΑΛΙ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 1 ½  κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 ½  κούπες σιμιγδάλι χοντρό.
- 1 ½  φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
- ½  κουταλάκι σόδα
- 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
- ½  κουταλάκι μαστίχα 
Χίου
- σιρόπι....κατά τον γνωστό τρόπο.....

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κούπες τριμμένο καρότο
- 3  αυγά
-  200 γρ. αλεύρι  φαρίνα που φουσκώνει μόνο  του και 100 γρ κανονικό αλεύρι
- 1 κ.γ κανέλα
- 1κ.γ γαρίφαλο
-  1 φλιτ. Ελληνικού καφέ .καφέ χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
-  ελαιόλαδο 1 φλζ του καφέ
- 1 ½  γ.κ μπεικιν
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό χταπόδι
-  1 κιλό μάραθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί κόκκινο ξηρό και 2 ντομάτες ή 
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι

- ελαιόλαδο

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ




από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- ½  σακουλάκι σόγιας κιμά
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί...(δεν πέταξα καθόλου. κρασί .το έβαλα όλο..)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.γ ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
- 1.κγ κύμινο
- ¼  ματσάκι μαϊντανό
-  1 αυγό
- 2 κ σ αλεύρι (άμα θέλετε βράζετε μία πατάτα και την πολτοποιείτε και τη προσθέτετε)

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



 από την Ευαγγελια Βανιωτη

 Υλικά
- 1 κούπα η φλιτ..ζάχαρη
- ½  κούπα βούτυρο από ηλιέλαιο βιολογικό
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ .γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλατάκι
- 1 κ.σ κανέλα
- ½  κ.σ κακάο σκόνη
- αλεύρι 3 κούπες..άλλα δείτε μετά τη μιάμιση κούπα..όσο πάρει μέχρι να μη κολάι στα χέρια η ζύμη..
- καστανή ζάχαρη αν έχετε για πασπάλισμα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά  σούπας κανέλα
- ½  κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 μόρφατ
- 1 εβαπορέ
- 1 ζαχαρούχο
- κουτάκια βανίλια( για γεύση βανίλια)
-  1 μικρή μερέντα (για γεύση σοκολάτας)
- 2 κουταλιές σούπας νες καφέ διαλυμένο ( για γεύση μόκα)
- 1 κεσεδάκι φράουλες ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε
- μαρμελάδα πορτοκάλι 700 ml
- 1 ½ φλιτζάνι ελληνικού καφέ  χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ


από την ΕΦΗ ΣΑΛΑΧΑ  και την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
- 4 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι  
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι φέτα
- ½  φλιτζάνι λάδι
- ½  μισό φλιτζάνι τραχανάς
-  2 αυγά
-  αλάτι και πιπέρι

ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 4-5 μήλα
- 3  αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι