Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ



από την Vasiliki Nomikou

Υλικά

- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κουταλιές αλεύρι η κόρν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
- χυμό λεμονιού 


ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλο κουκιά φρέσκα
- 5-6 αγγινάρες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 με 6 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα
- 1 ματσάκι άνιθο η μάραθο
- λάδι
- ντομάτες τριμμένες 
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά


ΤΥΡΟΠΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ




από την Γιάννα Γιάννης (συνταγή της Gogo Samiou)

Υλικά

- ένα βιτάμ
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι γάλα
- αλεύρι μαλακό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κρόκος αυγού για επάλειψη


ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





από την Γωγώ Βαγενά

Υλικά

- 1 πακέτο βούτυρο Φλώρα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι και
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 σακουλάκι κουβερτούρα σταγόνες γάλακτος
- 2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
- 450 γραμμάρια φαρινάπ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο
- 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
- λάδι
- κρασί κόκκινο μισό ποτήρι του κρασιού
- μουστάρδα
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- κόκκους από διάφορα πιπέρια χρωματιστά


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες ξανθιές
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 3-4 κουταλιες κονιάκ
- 3-4 κουταλιές στέβια
- λάδι σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων



Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 πατάτες κομμένες ροδέλες
- κολοκύθα κόκκινη κομμένη σε λεπτά κομματάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 αγγινάρες κομμένες σε φέτες λεπτές
- μια χούφτα γεμάτη διάφορα λαχανικά(αρακάς φασολάκια καλαμπόκι κλπ )
- κεφαλοτύρι
- κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λάδι για το ταψί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά 
- 1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ light



Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (πιθανά να χρειαστεί και λίγο ακόμα στο ζύμωμα)
- 5-6 δάκρυα μαστίχας Χιώτικης
- 1 ποτήρι του κρασιού ποτό μαστίχα
- σουσάμι


ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπαγιάτικο ψωμί μπαγκέτα
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- πάπρικα


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 φλιτζάνια τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 4 κουταλιές σούπας  δυόσμο
- 2 αυγά
- 1 φλ. τριμμένη φέτα
- 2 κουταλιές κεφαλοτύρι
- φρυγανιά όση πάρει
- 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ 
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
-πιπέρι

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



από την Γιάννα Παρασχπούλου

Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 κιλό πιπεριές σε ροδέλες
- μουστάρδα καυτερή (ή  της αρεσκείας μας)
- κουρκουμάς
- ντοματίνια
- 2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



από την Vassiki Nomikou

Υλικά

- 250 γραμμαρια μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλλες
- 250 γραμμμάρια ταλιατέλες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ν γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρυγανιά τριμμένη



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές στέβια (αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε περισσότερη)
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 1/4 φλιτζάνι ούζο
- το χυμό από μισό λεμόνι
- σουσάμι και γλυκάνισο σε ένα πιάτο για να τυλάμε τα κουλουράκια


ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 20 λεμόνια χοντρόφλουδα
-  6 κούπες  του τσαγιού  ζάχαρη καστανή
- 3 κούπες του  τσαγιού νερό
- 2 βανίλιες
- χυμό από 2 λεμόνια

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-1 δόση ζύμης γιαουρτιού
- τυρί της αρεσκείας μας
- 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο(προαιρετικά)

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι)

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΤΑΛΟΠΙΤΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά

- 6 φύλλα
- 4 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό ενός λεμονιού

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ






από την Giota Haropoulou

Υλικά
- 1  πακέτο φύλλο κρούστας
- 900 γρ κόκκινη κολοκύθα
- 1 φλ. τσαγιού  ζάχαρη και λίγο ακόμα
- ¾  φλ. τσαγιού  σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 1 φλ. τσαγιού καρύδια  χοντροκομμένα
- κονιάκ για να μουσκέψουν οι σταφίδες
= λιιιιιγο τζiντζερ σκόνη
- ελάχιστο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού  σιμιγδάλι
- λάδι για τα φύλλα και το ταψί

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΑΓΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

ζύμη για πίτες με μαγιά και αυγό 
- ζαμπόν σε φέτες
- γκούντα τριμμένη
- ντομάτα
- ρίγανη


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 7 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- καρύδια χοντροκομμένα
- μισό ποτήρι γάλα εβαπορέ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια καρύδα
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές στέβια
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ


ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

- 4 κρεμμύδια κομμένα σε χοντροκομμένες ροδέλες 
- 2 αυγά
- 1 μικρό γάλα εβαπορέ
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- λίγο αλάτι


ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

Για την ζύμη

ζύμη για μυζηθροπιτάκια

Για την γέμιση

- 3/4 του κιλού γλυκιά μυζήθρα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΜΗΖΥΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ




από την Natassa Efentakis

Υλικά

- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι
- λίγη ζάαρη
- μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά
- αλεύρι όσο σηκώσει


ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

Για την ζύμη

-ζυμη της γιαγιας του Χαρη

Για την γέμιση

- κιμάς (μισό μοσχάρι μισό χοιρινό)
- κρεμμύδι ξερό
- κρεμμύδι φρέσκο
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγη ματζουράνα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγος πελτές ντομάτας.
- ασπράδι χτυπημένο προεραιτικά
- σουσάμι προεραιτικά


ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ



από την Natassa Efentakis

Υλικά

- 1 ποτήρι λευκό κρασι
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- μπεκιν πάουντερ
- αλεύρι όσο σηκώσει

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
-200 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές στέβια
- 4 κουταλιές μέλι
- κάνέλα κατά βούληση
- μια πρέζα αλάτι


Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


από την  Kiki George Minoraft
Υλικά
Για την γέμιση
- 300-400 γρ κουβερτούρα 
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος μικρή ή μεγάλη ανάλογα το τσέρκι ,( εγώ έβαλα μεγάλη )
- 1 ½   κούπα άχνη ( ανάλογα το γλυκό που θέλετε , εγώ έβαλα 1)
- 1  τυρί Φιλαδέλφεια κανονικό
- 125 γραμ βιτάμ
- 1 βανίλια
Για την  βάση
- 800 γραμ μπισκότα Digestive
- 125 γραμ λιωμένο βιτάμ
- 2 κουταλιές ζάχαρη

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΓΓΟΣΑΛΑΤΑ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
- αυγά από 1 ρέγγα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 παξιμάδια κρίθινα
- ελαιόλαδο
- χυμό από 2-3 λεμόνια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


από την   Noppi Karayianni
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 5 φλιτζάνια καρύδια
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 2-3 φλιτζάνια μέλι.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγούρι λεπτοκομμένο σε φέτες
- ανθότυρο θρυμματισμένο
- κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
- κάπαρη
- λιαστή ντομάτα

Για το ντρέσσινγκ 

- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- λίγη μουστάρδα



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ



από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- αλεύρι 
- ρίγανη
- αλάτι 
- πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- λεμόνι


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ρολό χοιρινό σε δίχτυ
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι σε κόκκους
- 1 κούπα του τσαγιού κονιάκ
- λίγο καρίνο
- 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
- λάδι
- νερό
  


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗ ΜΕ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- χοιρομέρι ψητό κομμένο σε λωρίδες
- κάπαρη
- καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
- τυρί χοντροτριμμένο στον τρίφτη
- καλαμπόκι κονσέρβας
- μαγιονέζα


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψιλοκομμένο κοτόπουλο που έχει μείνει είτε ψητό είτε βραστό
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- μαγιονέζα όσο χρειάζεται
- αλάτι
- πιπέρι


ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 5 σφιχτά αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
- 3-4 αγγουράκια τουρσί μικρά
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- κέτσαπ