Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017
ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 πατάτες κομμένες ροδέλες
- κολοκύθα κόκκινη κομμένη σε λεπτά κομματάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 αγγινάρες κομμένες σε φέτες λεπτές
- μια χούφτα γεμάτη διάφορα λαχανικά(αρακάς φασολάκια καλαμπόκι κλπ )
- κεφαλοτύρι
- κρεμμύδι φρέσκο λεπτοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγο ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λάδι για το ταψί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά
- 1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ light
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 φλιτζάνια τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 4 κουταλιές σούπας δυόσμο
- 2 αυγά
- 1 φλ. τριμμένη φέτα
- 2 κουταλιές κεφαλοτύρι
- φρυγανιά όση πάρει
- 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
-πιπέρι
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Υλικά
- 250 γραμμαρια μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλλες
- 250 γραμμμάρια ταλιατέλες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ν γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- παρμεζάνα τριμμένη
- φρυγανιά τριμμένη
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές στέβια (αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε περισσότερη)
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 1/4 φλιτζάνι ούζο
- το χυμό από μισό λεμόνι
- σουσάμι και γλυκάνισο σε ένα πιάτο για να τυλάμε τα κουλουράκια
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
-1 δόση ζύμης γιαουρτιού
- τυρί της αρεσκείας μας
- 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο(προαιρετικά)
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ
από την Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο
κρούστας
- 900 γρ κόκκινη κολοκύθα
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη και λίγο ακόμα
- ¾ φλ.
τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- κονιάκ για να μουσκέψουν οι σταφίδες
= λιιιιιγο τζiντζερ σκόνη
- ελάχιστο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
- λάδι για τα φύλλα και το ταψί
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΑΓΙΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ζύμη για πίτες με μαγιά και αυγό
- ζαμπόν σε φέτες
- γκούντα τριμμένη
- ντομάτα
- ρίγανη
Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
από την Natassa Efentakis
Υλικά
Για την ζύμη
- ζύμη για μυζηθροπιτάκια
Για την γέμιση
- 3/4 του κιλού γλυκιά μυζήθρα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
από την Natassa Efentakis
Υλικά
Για την ζύμη
-ζυμη της γιαγιας του Χαρη
Για την γέμιση
- κιμάς (μισό μοσχάρι μισό χοιρινό)
- κρεμμύδι ξερό
- κρεμμύδι φρέσκο
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγη ματζουράνα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγος πελτές ντομάτας.
- ασπράδι χτυπημένο προεραιτικά
- σουσάμι προεραιτικά
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
από
την Kiki George Minoraft
Υλικά
Για την γέμιση
- 300-400 γρ κουβερτούρα
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος μικρή ή μεγάλη ανάλογα το τσέρκι ,( εγώ έβαλα μεγάλη )
- 1 ½ κούπα άχνη ( ανάλογα το γλυκό που θέλετε , εγώ έβαλα 1)
- 1 τυρί Φιλαδέλφεια κανονικό
- 125 γραμ βιτάμ
- 1 βανίλια
- 300-400 γρ κουβερτούρα
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος μικρή ή μεγάλη ανάλογα το τσέρκι ,( εγώ έβαλα μεγάλη )
- 1 ½ κούπα άχνη ( ανάλογα το γλυκό που θέλετε , εγώ έβαλα 1)
- 1 τυρί Φιλαδέλφεια κανονικό
- 125 γραμ βιτάμ
- 1 βανίλια
Για την βάση
- 800 γραμ μπισκότα Digestive
- 125 γραμ λιωμένο βιτάμ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 800 γραμ μπισκότα Digestive
- 125 γραμ λιωμένο βιτάμ
- 2 κουταλιές ζάχαρη