Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ


από την Τζένη Λάγαρη
Υλικά
βούτυρο
άχνη
 - βανίλια  
( αναλογα την ποσότητα και το πόσο γλυκιά την θέλουμε) 

ΣΚΟΝΣ: αγγλικά ψωμάκια για πρωινό

από την Τζένη Λάγαρη


Υλικά
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½  κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, τεμαχισμένο σε κύβους
- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1 αυγό

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα πακετάκια σφολιατάκια(εχει 20 μεσα)
- 20 φορμακια αλουμινενια
- 1/2 στήθος κοτόπουλου 
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέϊκον
- 400 γραμμάρια γκούντα
- 2 πιπεριές προαιρετικα
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια μπεσαμέλ\


ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΙΝΟΥΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κριθαράκι
- 20 με 30 πεταλίδες
- 3 με 4 κουταλιές αχινό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΧΑΛΟΥΜΙΟΥ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 1 πακέτο σπαγγετίνι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 3-4 κολοκυθάκια
- μαϊντανός
- χαλούμι ( αν δεν έχουμε , κεφαλοτύρι)
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι 
- πιπέρι
- μπαχαρικό για κρεατικά καυτερό
- λάδι


Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψίχα κολοκυθιού που περίσσεψε από τα γεμιστά κολοκύθια που φτιάξαμε
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο τυρί γραβιέρα
- 3-4 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ 
- δυόσμο ψιλοκομμένος
- 3 αυγά
- πουρές πατάτας εάν το μείγμα μας είναι αραιό


ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΌ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- βλίτα χοντροκομμένα
- αυγά
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες σε κύβους
- λάδι 
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα
- πάπρικα


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 κούπες ροδάκινα καθαρισμενα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 6 κουταλιές νερό


ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο για πίτα
- κοτόπουλο που μας έχει μεινει κομμενο σε μικρά κομμάτια
- πιπεριά πράσινη
- πιπεριά φλωρίνης
-  κρεμμύδια μπόλικα κομμένα σε ροδέλλες
- τυρί τριμμένο που να λιώνει
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
-  λάδι
- μανιτάρια


Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΜΠΡΙΑΜ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια
- μελιτζάνες 
- πατάτες
- πιπεριές πολύχρωμες
- ντομάτες τριμμένες
- 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι 
- δυόσμος
- κουρκουμάς


Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ



από  τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- μισό ποτήρι λάδι
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 1 φουσκωτή κουταλιά μαγιονέζα
- 3 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές μέλι
- σκόρδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΩΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Για την σαλάτα

- στήθος κοτόπουλο που μας έχει μείνει βραστό η ψητό
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αγγουράκι τουρσί κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα μεγάλη σε κύβους αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους
- καλαμπόκι κονσέρβας
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- καρυκεύματα που ταιριάζουν με κοτόπουλο

Για την σάλτσα

- 1/2 ποτηριού λάδι
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι


Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ταλιατέλες ένα πακέτο
- 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη η τυρί τσένταρ
- 200 γραμμάρια ένταμ
- 200 γραμμάρια γραβιέρα η ρεγκάτο τριμμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 10 φέτες γκούντα η τσένταρ
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι μικρή ποσότητα


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο σφολιάτας
- παστουρμάς 500 γραμμάρια
- τυρί γκούντα τριμμένο 650
- 3 ντομάτες
- λίγο κύμινο


Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτα 400 γραμμάρια 
- 2 αυγά
- πιπέρι
- βούτυρο 50 γραμμάρια
- άνιθος
- σκόρδο σε σκόνη
- 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
- σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού.


ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτελίνια με τυρί
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε λεπτές λουρίδες
- γάλα εβαπορέ
- σκόρδο σκόνη
- φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- πιπέρι
- βιτάμ


ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 2-3 μελιτζάνες φλάσκες σε χομτρές φέτες
- λάδι
- μπέϊκον
- τυρί του τόστ
- 1 κρέμα 


Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΟΡΟΜΗΛΟΥ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- κορόμηλα πράσινα 920 γραμμάρια καθαρό βάρος
- ζάχαρη καστανή 7 κουταλιές
- αλάτι κατά βούληση
- άνιθος φρέσκος 60γραμμάρια
- κόλιαντρο φρέσκο 70 γραμμάρια
- θυμάρι φρέσκο 5 γραμμάρια
- θρούμπι ξερό 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- μηλόξιδο 2 σφηνάκια
- σκόρδο 4 σκελίδες
- δυόσμο 4 φυλλαράκια
- πάπρικα γλυκιά 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
- φλισκούνι μια πρέζα


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΨΕΥΤΟΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- φρυγανιά


ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθανθοί
- 2 αυγά
- γάλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη


ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα μπολάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κουταλιές μαγιονέζα


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- φασολάκια
- 2-3 κολοκυθάκια αν θέλουμε
- 2-3 πατάτες
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια 
- ντομάτες τριμμένες
λάδι
μαϊντανό
- αλάτι
πιπέρι
- λίγη ζάχαρη

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΣΚΟΥΛΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

από την Μαρίτσα Θεοδώρου


Υλικά
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κούπα ρύζι
- 6  κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
-σέσκουλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
-  δυόσμος
 - βασιλικός

ΚΟΛΙΑΣ Η ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ



από Kiki George Minoraft

Υλικά

- 1,5 κιλά έντερα χοιρινά η παχύ έντερο
- 1,5 κιλά πνευμόνια σπλήνα καρδιά νεφρό συκώτι
- 1,5 κιλά χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1/2 κιλό πράσα
- κρεμμύδια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 κιλό ρύζι η πληγούρι
- λάδι
- κόκκινο πιπέρι
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- μπούκοβο
- κύμινο
- αλάτι
- μπαχάρι σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού


ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από Ποπη Π....

Υλικά

- πατάτες
- μπεϊκον
- κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- πιπέρι
- βούτυρο
- τυρί που λιώνει (κατα προτίμηση κίτρινο)
- κρέμα γάλακτος με χαμηλές θερμίδες


Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ



από την Μαρίτσα Θεοδώρου
Υλικά
- 3-4 αγκινάρες
- 250 γρ φρέσκο αρακά
- 250 γρ κουκιά φρέσκα
- 200 γρ καρότα
- 1-2 ξερά κρεμμύδια
 - μπόλικο δυόσμο
 - λίγο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 - χυμό από 1-2 λεμόνια

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 καρότα
- 250 γρ μανιτάρια
- θυμάρι
 - αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ντομάτα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- κρασί ένα κρασοπότηρο
- καρίνο
- σκόρδο σε σκόνη
-  ρίγανη
- πιπέρι
- καυτερή πάπρικα κατά βούληση
- αλάτι
- λίγο αλεύρι


Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- πιπέρι
- λάδι
- ρίγανη
- ελάχιστο σκόρδο σκόνη
- θρούμπι
- καρίνο
- αλάτι
- λίγο αλεύρι με το κουταλάκι του γλυκού.
- λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη η φρουκτόζη
- κρασί ένα κρασοπότηρο


Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

VICTORIA SPONGE CAKE


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
 - 4 μεγάλα αυγά
- 225 γρ. άχνη
-  225 γρ, αλεύρι που φουσκώνει
-  1 ½    κουταλάκι μπεκιν πάουντερ
- 25 ανάλατο βούτυρο μαλακό.
Για την κρέμα βουτύρου
- 100 γρ.,ανάλατο βούτυρο μαλακό
- 200 γρ., άχνη κοσκινισμένη
-  1 βανίλια
- (2 κουταλιές γάλα αν χρειαστεί)
-  μαρμελάδα φράουλα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά
-κολοκυθοκορφάδες
- βλίτα
- σέσκουλα
- άνηθο
 - μάραθο
 - μαϊντανό
-  κρεμμυδάκια φρέσκα
-  μερικά κολοκυθάκια
- ξερό κρεμμύδι
-  ελαιόλαδο
-  κάνα δυο ώριμες ντομάτες
-  αλατοπίπερο
-  φέτα.