Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 300 γρ. αμπελόφυλλα από βάζο, ξεπλυμένα σε αρκετό νερό
για να φύγει η αλμύρα
- νερό μέχρι να σκεπαστούν
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. περίπου κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι
- 400 γρ. νερό
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
- αλάτι
- νερό μέχρι να σκεπαστούν
Για τη γέμιση
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. περίπου κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι
- 400 γρ. νερό
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΡΤΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
από την Stella Glava
Υλικά
- από τα παντεσπάνια που περίσσεψαν από την τούρτα
- σκόνη για κρέμα πατισερί
Υλικά
- από τα παντεσπάνια που περίσσεψαν από την τούρτα
- σκόνη για κρέμα πατισερί
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΡΤΕΝΙΑ
από την Stella Glava
Υλικά
- από τα παντεσπάνια που περισσεύουν από την τούρτα
- χρωματιστές τρούφες
- μερέντα
- σταγόνες λευκής σοκολάτας
- χρωματιστές τρούφες
- μερέντα
- σταγόνες λευκής σοκολάτας
ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΒΡΑΣΤΑ
από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
για τα λαχανικά
- κολοκυθάκια
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- άσπρο ρύζι (προαιρετικό)
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 τριμμένη ντομάτα
- 1 αβγό
- φρυγανιά τριμμένη ελαφρώς
- λίγο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά.
- μυρωδικά ότι μας αρέσει
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019
ΤΟΥΡΤΑ
Υλικά
Για την τούρτα
Για τα παντεσπάνια
- 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά μέτρια
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το frosting πραλίνα
- 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 350 γρ. πραλίνα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 25 γρ. γάλα
Για τη βουτυρόκρεμα
- 300 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη