Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 2-3 γλυκοπατάτες
 - 2 παντζάρια ωμά
- 2-3 καρότα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κσ μουστάρδα

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά
ροδάκινα
- 2-3 κσ ζάχαρη για κάθε βάζο  
-αρμπαρόριζα η κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΤΜΟΥ



από  την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- μακαρόνια
- μπρόκολο
- καρότα
- κουνουπίδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα

ΑΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ



από την Gnosoula Nikolaou

Υλικά
- άγρια σπαράγγια
- αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ




από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 300 γρ. αμπελόφυλλα από βάζο, ξεπλυμένα σε αρκετό νερό για να φύγει η αλμύρα
- νερό μέχρι να σκεπαστούν

Για τη γέμιση
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. περίπου  κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι
- 400 γρ. νερό
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- δυόσμος, ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
-λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΑ ΒΑΖΑ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου
Υλικά
 - μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- ντομάτες ώριμες για σάλτσα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




από την Παναγιώτα Φράσκου

Υλικά
- πατάτες κομμένε σε ροδέλες
- μελιτζάνες σε φέτες
- ντοματάκια Σαντορίνης
- ξερό κρεμμύδι
- πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης
- κόκκινο κρασί
- αλάτι
- τριμμένη φέτα
- καπνιστή πάπρικα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ




από  την Eleni Kariofilli

Υλικά
- γαρίδες βρασμένες
- 2 με 3 κουταλιές απ το ζουμί που έβρασαν
- μαγιονέζα
- κέτσαπ
- μουστάρδα
- άνηθο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- χαβιάρι  (προαιρετικό)

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



από την Stella Glava

Υλικά

- 1 φαρίνα 500 γρ
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 κσ μέλι
- 1 κγ αλάτι
- 1 φακ. μαγιά

Για την επικάλυψη
- μέλι
- ζάχαρη
- κανέλα
- σιρόπι
- καρύδια χοντροκομμένα
- μερέντα

Για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο

ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ή ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ



από  την Effie Tsitsika
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-  300 γραμμάρια τριμμένο ινδοκάρυδο
-  150 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
-  3-4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας μας
 - ινδοκάρυδο ή μπισκότο για διακόσμηση

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- χυμό από ένα λάιμ
- αλάτι
- ψιλοκομμένη ντομάτα
- ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι χλωρό
- κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ( αν δεν έχουμε βάζουμε μαϊντανό)
- ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ



από την  Stella Glava

Υλικά
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάς
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ



από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- μύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- σέλινο
- πράσο
- άνηθο
- μερικά ντοματίνια
- 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
-ούζο

ΣΠΙΤΙΚΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ



από την Effie Tsitsika

Υλικά
- κιμάς αρνίσιος
- αλάτι
- πιπέρι
-  ρίγανη
-  μαϊντανό
- λίγη κέτσαπ
- καραμελωμένα κρεμμύδια

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ



από την  Mirela Brasovean

Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο  λάδι
- 5 κ σ ζάχαρη
- λίγο αλάτι
 - νερό όσο πάρει
Για την επικάλυψη
- μέλι
- ζάχαρη άχνη

ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά
-  10 γκρέιπ φρουτ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 κ γλ βανίλια
- χυμό λεμονιού

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ


από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 κ. σ μουστάρδα
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι κατά βούληση

ΓΛΥΚΑ ΤΟΥΡΤΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ




από την Stella Glava

Υλικά
- από τα παντεσπάνια που περίσσεψαν από την τούρτα
- σκόνη για κρέμα πατισερί

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΡΤΕΝΙΑ

από την Stella Glava

Υλικά
- από τα παντεσπάνια που περισσεύουν από την τούρτα
- χρωματιστές τρούφες
- μερέντα
- σταγόνες λευκής σοκολάτας

ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΊΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΒΡΑΣΤΑ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
για τα λαχανικά

 - κολοκυθάκια
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά
- ελαιόλαδο
- άσπρο ρύζι (προαιρετικό)

Για τα μπιφτέκια

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 τριμμένη ντομάτα
-  1 αβγό
- φρυγανιά τριμμένη ελαφρώς
-  λίγο κρεμμύδι 
- 2 καρότα 
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά.
- μυρωδικά ότι μας αρέσει

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ






 από την Stella Glava

Υλικά
 Για την τούρτα
Για τα παντεσπάνια
- 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά μέτρια
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
Για το frosting πραλίνα
- 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 350 γρ. πραλίνα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 25 γρ. γάλα
Για τη βουτυρόκρεμα
- 300 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
-  φασολάκια
- κρεμμύδι
-  καρότο
-  μαϊντανό
- σκόρδο
-  ντομάτα
-  λίγο νεράκι
-  ελάχιστο αλάτι
-  πιπέρι
- σταγόνες λεμονιού
-  λίγα - αποξηραμένα μυρωδικά-λαχανικά.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- 5-6 καρότα
- 8 μεγάλες πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΛΟΚΑΣΙ ΓΙΑΧΝΙ ΟΡΦΑΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό κολοκάσι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- κλωνάρια και φύλλα σέλινου
- συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



από την Gnosoula Nikolaou

Υλικά
- 1 κιλό μπάμιες
- 800 γρ περίπου χοιρινό, κομμένο σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1-2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη κανέλα
- ελαιόλαδο