Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
από τον Georgios Papanikolaou
Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι τσίπουρο
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο
μαγιονέζα
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, Αλατοπιπερώστε, και ρίξτε
μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220
βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι τσίπουρο και πιείτε το Βάλτε το
κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος Βάλτε και πιείτε
ακόμα ένα ποτήρι τσίπουρο
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές. Μετά από ένα τέπαρτο
φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου Λιάστε ξανά
το τσικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία
Μετά από ένα κετα όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων
....κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε,
απαναδονήστεβάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ την αλληκαφήστε σε μια λωκο
καλέκρα και καβετάστε κάνα’ δυό φατήρια πίτουρο αμόκα Νυστε, λύστε ψήστε το
κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα .3 λοτήρια αρφότερα.
Mαζέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε
το, και γάλτε το σε μιάτο
Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που
μυθικαν στα κλαπάκια της μουζιναςμην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά
είμαστε εδώ μάτω απομελειώστε το δουκάλι του κιπουρουαργόμπερα σαρθήτε ως το
κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι. Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα αλκα σελτζερ
Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το
μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι το οποίο βράσαμε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσει.
- 200 γρ παρμεζάνας τριμμένη
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι γαλέτα για το πανάρισμα.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 αυγό και
- λίγο λάδι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και χαρτί κουζίνας
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΛΑΔΙ
από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ. γλ. σόδα διαλυμένη στο χυμό
- 1 κ. γλ. μπέικιν
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλ. γαρύφαλλο
- 700-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ
από την Ntina Ntina
Υλικά
- 1,5 κούπα λάδι
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γλυκάνισο
- 1 κούπα ζάχαρη
- μισή κούπα κονιάκ
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 μπέικιν
- 1 κ.γ σόδα
- κανέλα
- γαρίφαλα
- αλεύρι περίπου 1 κιλό μισό σταρένιο μισό γ.ο.χ
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα
XTAΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ
από την Tasia
Liatou
- 1 με 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 10 ξερά κρεμμύδια μέτρια
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φ.τ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φ.τ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φ.τ. κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1-2 δαφνόφυλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι