Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
ΕΛΙΩΤΕΣ
από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 5 φλιτ αλεύρι χωριάτικο
- 2 φλιτ φαρίνα
- 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
- 1 φλιτ σπορέλαιο
- ¾ φλιτ. πορτοκαλάδα
- 1 φλιτ. νερό βρύσης
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- νερό όσο σηκώσει περίπου 1 ½ φλιτ.
- ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
(Μισό στη ζύμη μισό στη γέμιση)
Γέμιση
- 2 φλιτ. ελιές χωρίς κουκούτσια
- ½ φλιτ. καφέ σπορέλαιο
- το μισό ξύσμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μπόλικο δυόσμο ξερό και φρέσκο
- 1 κ σούπας πορτοκαλάδα
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 φαρίνα
- 1 φαρίνα
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ
-2 αυγα
-1 κεσέ από το γιαούρτι καλαμποκέλαιο
-200γρ περίπου παρίζα η λουκάνικα κοκτέιλ ψιλοκκομμένα
- 2 πιπεριές ότι χρώμα έχουμε ψιλοκομμένες
-2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
- ½ κγ σόδα
-αλατοπίπερο
-ρίγανη
-πάπρικα γλυκιά
-κουρκουμά.
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018
ΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- πιτα για κοτόπουλο η γαλοπούλα
- κασέρι τριμμένο
- ρεγκάτο τριμμένο
- φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- λάδι
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
από την Vassilikh Nomikou
Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 4 κουταλιές λάδι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την γέμιση
- 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 250 γραμμάρια φέτα
- 500 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ανθότυρο αν θέλουμε αντικαθιστώντας την μισή φέτα
- μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018
Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
ΕΛΙΩΤΕΣ
Υλικά
- 1 χούφτα αλεύρι φαρίνα
- 1 κιλό αλεύρι
σκληρό (χωριάτικο)
- 1 ½ ποτήρι φυστικέλαιο
- 3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο (spry)
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι (όσο σηκώσει)
- σουσάμι για την επικάλυψη
Για την γέμιση
- ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγη κανέλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- δυόσμος φρέσκος
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018
ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΜΕ ΣΩΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- σαλάτα πολιτικη
- καλαμπόκι κονσέρβας
- ντομάτα κομμένη σε κύβους
- αγγουράκια τουρσί σε ψιλοκομμένες φέτες
- κάπαρη
- τυρί του τόστ κομμένο σε λωρίδες
Για την σώς
- λάδι
- μουστάρδα
- 1 με 2 κουταλάκια μαγιονέζα για να γίνει πιο πηχτή