Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 φλιτζ.  ρόκα άγρια
-1 φλιτζ. ρόκα ήμερη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι  τριμμένο
- 100 γρ. κουκουνάρια
- 100 γρ. καρύδια
- ½ φλιτζ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- λιαστές ντομάτες
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ




από την Lena Trifilli

Υλικά

- φιδές
- κρεμμυδακι ψιλοκομμένο
- κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- σκόνη σκόρδου


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

COΟKIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

από την Stella kitsiou

Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γραμ
- 1 πακέτο φαρίνα απ 400 γραμ
- 1  βιτάμ σοφτ 250 γραμ
- 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
- προαιρετικά σοκολάτα σκόνη 

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- πράσινες ντομάτες
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- καλαμποκάλευρο
- αλάτι
-πιπέρι
- λάδι

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΔΟΤΥΡΙ

από την Lena Trifilli

Υλικά

- κοτόπουλο σε φιλέτο
- κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες φέτες
- κρεμμύδια σε ροδέλλες
- πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε ροδέλλες
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- γιδοτύρι
- ζάχαρη 


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΤΣΑΠΟΥΡΝΟ

από την Ioanna Zagkla


Υλικά
 – 600 γραμμάρια φλούδες, κουκούτσια και τσάπουρνα που περίσσεψαν
-  700 γραμμάρια ζάχαρη
- 700 γραμμάρια  γράπα

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 1 κιλό τσάπουρνα
- 1 κιλό μήλα κόκκινα
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ½  λεμόνι
- αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΗΛΑ

από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- έτοιμη ζύμη σφολιάτας
-  μήλα πλυμένα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες γιατί αλλιώς δεν γυρίζονται τα τριανταφυλλάκια
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- κανέλα 
-  λίγη άχνη. 

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας
- πιπέρι
- άνιθο
- πάπρικα καπνιστή
- σκόνη σκόρδου
- σουσάμι
- χονδροκούκι
- λάδι για το ταψί
- σαλάμι αέρος κομμένο σε λουρίδες
- καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε λουρίδες
- ζύμη αλμυρής τάρτας (βλέπε συνταγή στις ζύμες)


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΠΑΤΛΑΤΖΑΝ


από την Βασιλική-Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- 2-3 μελιτζάνες
- 3 κουταλιές γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ελαιόλαδο 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές  κρέμα βαλσάμικου
- χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αρωματικά βότανα(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ


από την συνταγή του Athanasips Panagaris 
και σε εκτέλεση από την 
Βασιλική Σούμπαση -,Μανουηλίδου

Υλικά

- πιπεριές
- αλάτι
- σπορέλαιο
- σκελίδες σκόρδου
- σέλινο
- ζάχαρη
- ξύδι

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπανάνες 3 ώριμες
- κουάκερ 2 φλιτζάνια
- λάδι 1/3 του φλιτζανιού
- ζάχαρη 1/3 του φλιτζανιού
- δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι(προαιρετικά)
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα η καρύδια (προαιρετικά)
- βανίλια 1-2 
- αλάτι 1/4 του κουταλιού του γλυκού


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπανάκι (μια σακούλα κατεψυγμένο
- αυγά 2
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα τριμμένη
- κρασί
- ψωμί μπαγιάτικο
- πιπέρι
- άνιθος μπόλικος
- κρεμμυδάκια φρέσκα μπόλικα
- αλεύρι για το τηγάνισμα αν τηγανισθούν
- φρυγανιά για πανάρισμα αν ψηθούν στον φούρνο


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- 15 κιλά ντομάτες
- 1,5 κιλό πιπεριές
- 1,5 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό κρεμμύδια
- μαϊντανός
-  αλάτι
- ελαιόλαδο

ΣΟΚΟΛΑΤΟΛΙΧΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αβοκάντο 1 ώριμο
- κακάο 1/3 του φλιτζανιού
- μέλι 1/3 του φλιτζανιού
- βανίλια ένα φακελάκι
- γάλα 1/2 φλιτζάνι


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ




Από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αρνάκι μπούτι
- τσικουδιά ένα ποτηράκι
- ρίγανη
- λάδι
- καρίνο
- σκόρδο μερικές σκελίδες
- κρεμμύδι 1 ολόκληρο
- αλάτι 
- πιπέρι
- μουστάρδα 
- λεμόνι


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ-ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΖΑ


από την Evagelia Kleanthi

Υλικά
-  1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
-  1 κούπα ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- ½  κούπα γάλα
- 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
- ½  κούπα φέτα σε κύβους
- ½  κούπα πάριζα κομμένη σε κύβους
- ψιλοκομμένο δυόσμο όσο θέλουμε
- ψιλοκομμένη πιπεριά
- λίγο αλάτι
- πιπέρι.

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαουρτι στραγγιστο 2% 1/2 κιλό
- γάλα ζαχαρούχο 1 κουτι
- ανανά σε κονσέρβα
- καρύδια χοντροκομμένα


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά μεγάλα
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθο ψιλοκομμένο
- καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη
- τυριά διάφορα:- φέτα 
                           - ανθότυρο
                           - Φιλαδέλφειας
                           - γραβιέρα τριμμένη
- λάδι 2 κουταλιές
- μουστάρδα
- πιπέρι
- κάρυ 
- μοσχοκάρυδο
- γάλα εβαπορέ 


ΤΥΡΟΛΙΧΟΥΔΙΑ ΣΕ ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

-καπνιστή μπριζόλα
- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας
- σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λαδόκολλα


ΤΥΡΟΛΙΧΟΥΔΙΑ ΣΕ ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σαλάμι αέρος
- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας με διάφορα βότανα
- σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λαδόκολλα


ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




από Lena Trifilli

Υλικά

- μαρούλ ψιλοκομμένο
- ρόκα χοντροκομμένη
- καρότο τριμμένο
- αμύγδαλα χοντροκομμένα 
- ντοματίνια κομμένα
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη
- κάπαρη

Για το ντρέσιν

- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι 2 κουταλιες.


ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Από την Onoria Jasmine

Υλικά

- κόκορας τεμαχισμένος

- σόγια σως
- ξύδι μπαλσάμικο η κρασιού
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
- θυμάρι


ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ




Aπό την Onoria Jasmine

Υλικά

- πατάτες κομμένες ροδέλλες
- ξυνομυζύθρα
- κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλλες
- δύοσμος
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι
- λάδι
- πιπέρι


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΝΙΤΣΕΛ


από τον Δημήτρη Ράκκα

Υλικά
- μανιτάρια
- αυγά
- φρυγανιά κοπανισμένη

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αβοκάντο 1 ώριμο
- αγγουράκια 3 μικρά
- γιαούρτι 2% λιπαρά ένα κεσεδάκι
- σκόρδο μια σκελίδα
- μερικά φυλλαράκια βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι 1 κουταλιά
- ξύδι 2 κουταλιές
- γάλα


Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΔΥΟΣΜΟΥ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 1 λίτρο γράπα ή βότκα
-  1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- μπόλικο δυόσμο

ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΒΡΑΣΜΑ ΣΥΚΟΥ


από την Δομνα Ντονη Κοκκωση Ρουτζούνη

Υλικά

- ώριμα σύκα
-  φλούδες σύκων
-  φλούδα πορτοκαλιού
-  ξυλάκι κανέλας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ



από την Λένα Τριφύλλη

Υλικά

- ψητό κοτόπουλο στηθος που μας έχει περισσέψει
- ντομάτα κομμένη σε κύβους
- χαλούμι ψητό
- κρεμμύδι ξερό σε κύβους
- κολοκυθάκια λεπτοκομμένα και τηγανισμένα
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- μουστάρδα


ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ντομάτες 2 ώριμες
- κρεμμύδι 1 ξερό
- αγγουράκια 2
- ψωμί σε ψύχα 2 φέτες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
- πάπρικα καπνιστή
- ξύδι
- νερό παγωμένο )ανάλογα το πόσο πηχτή την προτιμούμε)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΜΕ ΜΕΛΙ


από τη Vaso Pateli

Υλικά
-  μήλα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- νερό

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ...... ΣΕ ΧΡΏΜΑΤΑ


από την Βασιλική Σούμπαση- Μανουηλίδου
Υλικά
- ντοματίνια
- αλάτι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- φύλλα δάφνης
-  καυτερή πιπεριά

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4-5  μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- αλάτι
- πιπέρι

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
- κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης λεπτοκομμένη
- πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός
- σχοινοπρασσο
- λάδι
- αυγό
- τυρί φέτα λιωμένη
- τυρί γκούντα τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
για την ζύμη
- αλεύρι
- αυγό
- λάδι
- αλάτι
-ζάχαρη
Βλέπε συνταγή στις ζύμες...

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 40 γρ φύλλα βασιλικού
- 50 γρ κουκουνάρι
- 160 γρ ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι

ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 45 γρ βασιλικός (μόνο τα φύλλα)
- 170 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ κουκουνάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- λίγο αλάτι
- 45 γρ πεκορίνο
- μαύρο πιπέρι

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- φασολάκια
- λάδι
- μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
-μαϊντανός
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ


από την Ioanna Zagkla  και την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για την γέμιση
- πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- ντομάτες
- κρεμμύδι ξερό
- σχοινόπρασο
- 2 αυγά
-  300 γρ φέτα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ζυμάρι
- 3,5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό
- 1 ποτήρι νερό
- ½ φλιτζ του καφέ λάδι
- 2 κοφτά κουταλάκια του καφέ αλάτι
 4 κουταλιές σούπας ξύδι

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χταπόδι
- νερό ελάχιστο
- κόκκοι απο διάφορα πιπέρια
- λάδι
- ξύδι

- ρίγανη

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ


από τον  περικλη ουσαντζοπουλο

 Υλικά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1/4 αραβοσιτέλαιο 
- 1/2 γάλα
- 2 κούπες αλεύρι φαριν απ
Υλικά για πάνω από την ζύμη
- 300 γρ ντοματίνια
- 300 γρ φέτα
- 150 γρ κασέρι
- 3 κουταλιές γάλα φρέσκο
- δυόσμο
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- πιπέρι
- 2-3 αυγά

ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΠΙΤΙΚΟ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- μπαγιάτικο ψωμί
- λάδι
- αλάτι
-  μυρωδικά της αρεσκείας μας

ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ




από την Anatoli Fotiadoy

Υλικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1-2 καρότα
- 1-2 πιπεριές πράσινες και  κόκκινες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- σέλινο
- μαϊντανό
- μέσα σε τούλινο πουγκί βάζω κόκκους μπαχαρικά όπως πιπέρι κόλιανδρο μπαχάρι και φύλλα δάφνης