Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε καρέ
- πιπεριές σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1-2 καυτερές πιπεριές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
-μαϊντανός

ΝΤΙΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κούπες κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
-1 καυτερή πιπεριά
- χυμό από 1 λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ





από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

για το παντεσπάνι

- 85 γραμμάρια λάδι
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γραμμάρια ζάχαρη(χρησιμοποίησα 100 γραμμάρια στέβια)
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες

για την κρέμα μόκα

- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια ζάχαρη(χρησιμοποίησα στέβια 60 γραμμάρια)
- 2 αυγά
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 2-3 κουταλιές νές καφέ
- ένα κομμάτι βούτυρο

για το γλάσο σοκολάτας

γλάσο σοκολάτας



ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- φύλλο χωριάτικο
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 200 γραμμάρια γραβιέρα σε κύβους
- λίγο ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι μαύρο
- λάδι


ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΑΓΟΥ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 πακέτο μπακαλιάρος (3-4 κομμάτια)
- 3 πατάτες κομμένες στα 4
- 4 καρότα σε μικρά κομμάτια
- 2 μπαστουνάκια σέλερυ κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδια ξερό κομμένο κι αυτό
- 1 ντομάτα κομμένη ή μία κουταλιά πελτές.
- λίγο νερό για να ψηθεί το φαγητό
- αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί.

ΤΟΥΡΛΟΥ ΓΑΣΤΡΑΣ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- ντομάτες κομμένες σε φέτες
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- πατάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- ζάχαρη
- χυμός ντομάτας
- πιπέρι
- άνιθος
- σκόρδο
- λάδι 
φέτα θρυμματισμένη


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες βραστές που μας έχουν μείνει
- καρότα βραστά που μας έχουν μείνει
- κολοκυθάκια βραστά που έχουν μείνει
- 4 ελιές που τις κόβουμε ψιλά κομματακια
- κάπαρη
- κεφαλογραβιέρα
- αγγουράκι τουρσί
- αυγό σφικτό ψιλοκομμένο
παστό Μανης κομμένο σε κομματάκια
μαγιονεζα χωρις αυγα


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- μανιτάρια
- μαϊντανός
- φρέσκια ρίγανη
- θυμάρι
-  φέτα
- μουστάρδα
-  καυτερές πιπερίτσες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ


από την Fotoula Vamvaka

Υλικά
- τσικουδιά
- κυδώνι
- ξυλάκι κανέλας
- λίγη ζάχαρη

ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΓΡΑΒΙΕΡΟΠΙΤΑ


από την Evi Nikolaidou

Υλικά

 -6 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
-400 gr κιμάς μοσχαρίσιος
-250 gr γραβιέρα τριμμένη
-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 πακέτο σφολιάτα (ή αν θέτε, γίνεται και με φύλλο χωριάτικο-εξίσου καλή)
-4 αβγά
 -1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-1 κρόκος αβγού(για το άλειμμα της πίτας, αν και προσωπικά προτιμώ το γάλα)
-αλάτι
-πιπέρι.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ


από την Evi Nikolaidou
Αγαπημένα μου μαγειράκια,ο κύβος ερρίφθη! Το αρχηγόπουλον ομίλησεν και αρχηγίνας παρούσης,με λούζεσθε...
Σήμερις για αρχή,θα σας καταπλήξω(κυριολεκτικά μάλλον)με έναν μανταρινοπίτι του εύκολου και γρήγορου! 
Λεπόν,θέμε
- 4 μανταρινάκια μυρωδάτα,μεγάλα
-4 αβγούλια κοτίσια(εκτός αν γεννάνε και τα κοκόρια σας εσάς)
-1 και 1/4 φλυτζάνια τεΐου λάδις ελαίου(τα σπορέλια δεν ενδείκνυνται)
-1 και 1/2 φλυτζάνια του ιδίου τεΐου ζαχαρίτσα γλυκιά σαν και σας
-Αλεύρι φαρινάπι(γιου νόου,την μικρά κόκκινη συσκευασία-ονόματα δεν λέω,να μην με κυνηγάει το αρχηγόπουλο,ότι κάνω διαφήμιση κι ότι έχω μετοχές στην εταιρεία,που δεν έχω δηλαδής,το ορκίζομαι,όπου θέτε).Η ποσότητα του αλευρακίου είναι το γνωστόν:''όσο πάρει'',που το παίρνει σχεδόν όλο,εκτός ίσως από μια κουταλιά περίσσευμα,που ειλικρινά δεν ξέρω,τι θα την κάμετε.
Και ολοκληρώνοντας αυτή την πανδύσκολη συνταγή θέμε κι
- 1 κουταλάκιον του γλυκού κοφτό(με το τόνισε η μανούλα,που μου έδωΚε την συνταγή-εδώ πέφτει η διαφήμιση: στα χεράκια τση μανούλας μ',που κάΜει θάματα) σόδα! 

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 φιλέτο γλώσσας , 200 γρ περίπου
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κομμάτι φλούδα λεµονιού
- 1  κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
 - 3 κουτ. σούπας φύλλα οποιουδήποτε φρέσκου μυρωδικού έχουµε , μαϊντανός, θυμάρι, κόλιανδρο, η μειγμα με όλα αυτά
- 1 κουτ. σούπας  μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μαρούλι ψιλοκομμένο
- ρόκα κομμένη με τα χέρια
- καπνιστός σολομός κομμένος σε μικρά κομμάτια
- αγγούρι λεπτοκομμένο με το εξωτερικό φλούδι
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
σάλτσα λαδόξυδου με μέλι και μουστάρδα


ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτα η φέτες σολομού
- λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- σκοινόπρασο
- ρίγανη
- βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρια διάφορα
- λάδι
- λεμόνι χυμό
- μέλι
- μουστάρδα
σάλτσα άνιθου

ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΙΘΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαούρτι
- άνιθος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ



από την Fotoula Vamvaka

Υλικά
-  σουπιές
- κρεμμύδια ξερά
- πράσα
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα ή λεμόνι
- ταραμάς (προαιρετικός)

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΆ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
-  200 γρ.  γαύρος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες 
- 1 φύλλο δάφνης 
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- αποξηραμένο μανιταράκι
-  ντοματούλα φρέσκια ή της κατάψυξης κομμένη κομματάκια 
- λαδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού το τρίτο το έβαλα στη σαλάτα
- λίγο νεράκι

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- μακαρόνια σπαγγέτι (1 πακέτο) πού έχουμε ήδη βράσει
- 4-5 αυγά 
- λίγο λάδι /λίγο βούτηρο ίσα ίσα να σοτάρουμε τα μακαρόνια.
- αλάτι και πιπέρι

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 αυγό και 1 ασπράδι
- πιπεριές
- ντομάτα κομμένη σε καρέ
- κολοκυθάκι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι

ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά


- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ βρώμη
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα


- 50 γρ καρύδια 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα του τσαγιού ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι)
- ντομάτες κομμένες σε καρέ
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 ξερό κρεμμύδι
- λίγος βασιλικός
- μαϊντανός
-1-2 καρότα τριμμένα στον  τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- θράψαλα
- ντομάτες
- πιπεριές
- καρότα
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- καυτερές πιπεριές
- τζίντζερ φρέσκο

ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΔΟΞΥΔΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
- λίγο νερό
- 1-2 κουταλιές μέλι
- λάδι
- αλάτι
- λίγο γάλα εβαπορέ


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ




από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

- 2 σκελίδες σκόρδο
- ροκφόρ
- λάδι
- γάλα εβαπορέ
- πιπέρι


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 1 κιλό και κάτι αλεύρι σκληρό
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- σουσάμι και παπαρουνόσπορο (για διακόσμηση)
- λίγο λάδι για να βρέχουμε τα χέρια καθώς εκτελούμε την συνταγή.
- 1 ποτήρι του κρασιού κεφίρ

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες βραστές η φούρνου που μας έμειναν από χθες
- 1 αυγό
- τυρί ανάλογα την ποσότητα που θα κανουμε
- πιπέρι
- αλάτι
- καπνιστή πάπρικα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λίγη φρυγανιά τριμμένη για να τραβήξει τα υγρά της ζύμης


Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΌΛΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάχανο τριμμένο
- καρότο τριμμένο
- ντομάτα κομμένη σε φέτες
- ελιές 
- 5 φέτες καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε λωρίδες

Για το ντρέσινγκ

- 5-6 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλιά μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- εστραγκόν


ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπέικον σε φέτες τόσες όσες για να καλύψουν το ταψί.
- κασέρι σε φέτες τόσες όσες για να καλύψουν το ταψί.
ζύμη αλμυρής τάρτας


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα κουτί μανιτάρια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- φέτα μαλακή
- ροκφόρ
- λάδι



Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ


από την Ελένη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό καθαρισμένα γκρέιπφρουτ 
- 3 ποτήρια νερό
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 1 βαζάκι γλυκόζη
- χυμός από ένα λεμόνι


ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κυδώνια 1 κιλο
- 2,5 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη 
- φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμός από 2 λεμόνια


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά

Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
-  βανίλια
- 1 ποτήρι αλεύρι
-  ½  νεσιστέ ή κορνφλάουερ
-  1 μπέiκιν

Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό με
-  4 κουτ. ζάχαρη και
- 1 σφηνάκι αμαρέτο( αν έχετε από του Τριφύλλη ακόμα καλύτερα).

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- ½ ζάχαρη
- 1 ποτήρι αμύγδαλα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-  500 γρ  φρέσκια και όχι φυτική
- 2-3 κουταλιές μερέντα
-  λίγο λικέρ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΖΕΛΕ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
-  1 φακελάκι ζελέ μπανάνας ή λεμονιού
-  1 φακελάκι ζελέ κερασιού
- σαντιγί μόρφατ
- σαβαγιάρ
- κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυλοπίτες
- βούτυρο
- γιαούρτι
- σκόρδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- πιπέρι καυτερό


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από την Γιάννα  Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 2 αυγά
- κουταλιές γεμάτες γιαούρτι σακούλας
- λάδι
- λιαστές ντομάτες ή ότι άλλο θέλουμε, πιπεριές, πατάτες, τυριά.

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΥ ΚΑΡΟΤΟΥ ΞΥΝΟΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


από την Lena Trifilli

Υλικά

- λάχανο ψιλοκομμένο
- καρότο τριμμένο
- ξυνόμηλο
- γιαούρτι
- λάδι
- σκόρδο σκόνη
- άνιθος σε σκόνη αποξηραμένος
- μουστάρδα


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 7 φέτες μπέϊκον
- 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος βραστό ψιλοκομμένο η ότι κοτόπουλο μας έχει μείνει από την προηγούμενη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
- τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 150 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τσιγάρισμα 
ζυμη αλμυρης τάρτας