Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΡΙ - ΚΡΕΜΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- ελαιόλαδο
-  φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- σκόρδο

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 2 μπούτια η 2 φιλέτα από κοτόπουλο
- 700 γρ σπανάκι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- τριμμένη ντομάτα
- λίγες λιαστές ντομάτες

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΑΡΜΥΡΟ


από την Κική (George Mino)

Υλικά
- 1 βιτάμ
- κανταΐφι
-  τυριά διάφορα mix
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- μανιτάρια φετούλες 

- 2 αυγά
- λίγο γάλα 

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΧΩΡΙΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



από George Mino (Kiki  )

Υλικά

Για το σιρόπι -  700 γρ ζάχαρη
-  800 ml νερό
- χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα
- 2 κρέμες μιλφειγ Γιώτης 
Για την βάση
- 500 γρ κανταΐφι
- 250 γρ λιωμένο Βιτάμ
Για την σαντιγί
- 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγί ( πράσινο )
Για στόλισμα
- τριμμένα μπισκότα

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
 - ρεβίθια
 - 1 κρεμμύδι ξερό
 - σπανάκι
 - σέλινο
 - πάπρικα γλυκιά
 - τριμμένη ντομάτα
 - πελτές ντομάτας
 - αλατοπίπερο
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 - 1 δαφνόφυλλο
 - λίγη πιπερόριζα (τζίντζερ)
- κουρκουμάς
- 1 ξυλάκι  κανέλας
- ρίγανη
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ




από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά 
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
- 500 γρ τριμμένο αμύγδαλο
- 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
ΣΙΡΟΠΙ 
- 1 ποτήρι μέλι 
- 2 ποτήρια ζάχαρη 
- 3 ποτήρια νερό 
- 1 λεμόνι

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΡΟΛΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά 
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
- 500 γρ καρύδι τριμμένο
- 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 60 γρ ζάχαρη 
- 1 κγ κανέλα
- 1/2 κγ γαρύφαλλο
- 50 γρ σουσάμι τριμμένο καβουρντισμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
ΣΙΡΟΠΙ 
- 1 ποτήρι μέλι 
- 2 ποτήρια ζάχαρη 
- 3 ποτήρια νερό 
-- 1 λεμόνι

ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½  κούπα γάλα
- ½  κ.γ. σόδα
- 1 μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 6 -7 κούπες αλεύρι γοχ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 φέτες οσομπούκο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 με 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- θυμάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρια ολόκληρα
- λάδι
- 1 1/2 ποτήρι κρασί 
- 1 κουταλιά μουστάρδα 
- νερό ζεστό όσο χρειαστει


Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη 
(αν δεν έχω βάζω χυμό ντομάτας)
- 1/2  κούπα ελαιόλαδο 
- 1/2 κούπα νερό
- 3 κ.σ .ξίδι λευκό 
- αλάτι 
- πιπέρι
- μαϊντανό
- δυοσμο
- φρυγανια τριμμένη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι 
- πιπέρι 
- ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κύβο κότας
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
- 1 κούπα ζεστό νερό

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 10 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 κιλό ντοματίνια η κονκασέ
- 1 κουταλιά γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- την ψύχα από τις μελιτζάνες
- 3 καρότα τριμμένα
- ρίγανη
- θυμάρι
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ



από την Κυράννα Πελλα

Υλικά

- μανιτάρια μεγαλα
- 1 κρεμμύδι
- πιπεριές διάφορες ψιλοκομμένες
- κεφαλοτυρι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι κόκκινο καπνιστό
- ρίγανη


ΚΑΡΥΔΕΣ



από την χρύσα κυριακοπούλου

Υλικά 

- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ καρύδα
- 150 γρ.βουτυρο
- 40 γρ σιμιγδάλι
- 30 ml κονιάκ
- 2 αυγά
- 2 βανιλιες

ΕΞΟΧΙΚΟ



 από την χρύσα κυριακοπούλου

Υλικά

- 1 & 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε κύβους
- 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 γρ.φετα τριμμένη
- 150 γρ. κίτρινο τυρί σε κύβους
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λαδοκολλα
- Αλουμινόχαρτο

ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- προβατίνα
- λάδι
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αρκετό)
- 3 καρότα κομμένο σε ροδέλες
- σκόρδα 
- λεμόνι 
- μουστάρδα
- νερό
- ρύζι
- κουρκουμά


Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΖΥΜΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ



από την  George Mino

Υλικά


- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι χλιαρό ελαιόλαδο ( εγώ έβαλα σπορέλαιο )
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι. μαγιά ξηρή
- 4 αυγά

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- 3 με 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- και ότι άλλα λαχανικά σας βρίσκονται
- λάδι
- γάλα


ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 βάζο με αμπελόφυλλα
- 1 ματσάκι κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 πακέτο ρύζι για γεμιστά
- μερικά φύλλα δυόσμο
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

- γιαούρτι
- το χυμό ενός λεμονιού
- ψιλοκομμένο μαϊντανό


ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΒΡΑΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- βραστή μπριζόλα
- τυρί γκούντα
- φέτες ντομάτας
- κέτσαπ
- ρίγανη
- λάδι 
- γάλα


Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά 
- 3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο 
- 1 κούπα γάλα 
- φρυγανιά τριμμένη 
- αλάτι 
- λεμόνι 
- λίγο ελαιόλαδο για το 
τηγάνι

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ





από την  kiki GEorge Mino

Υλικά

- 1 φαριν απ
- 1 βιταμ 250 γραμ.

- 4 αυγά
- 1.5 φλυτζ. τσαγιού γάλα 
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη ( εγώ δεν τα παραγέμισα ) 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά (για 14 κρέπες) 
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 κ 1/2 κούπες γάλα
- 3 αυγά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κονιάκ ή 2 βανιλίνες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σπορελαιο (για το τηγάνι)
Για γέμισμα
- 1 βαζακι αλλειμμα σοκολάτας
- Τριμμένα μπισκότα
- μπανάνες

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ –ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-πράσινες ελιές
- αλάτι χοντρό

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μπούτι απο κατσίκι
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- λάδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- την φλούδα ενός πορτοκαλιού
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη η θυμάρι
- ένα ολόκληρο κρεμμύδι


Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΠΙΤΙΚΗ



από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά
- 2 λίτρα γάλα
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- αλάτι χοντρό
- 1 κομμάτι τούλι ή τυρόπανο ή τουλουπάνι ή ύφασμα κουνουπιέρας.

ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά (για δύο μακροστενες φόρμες)
- 5 αυγά
- 1 κούπα λάδι(εγώ βάζω μισή ελαιόλαδο κ μισή σπορελαιο)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κεσεδακι γιαούρτι
-1/2 κούπα γάλα
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 βανιλιες
- 1 μπεικιν
- 4 κ.σ. κακάο

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για τις κρέπες
- 1 φλ. Γάλα
- ½  κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση
- κοτόπουλο στήθος
- πατάτα
- μανιτάρια
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- ½  φλ.γάλα
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- μοσχοκάρυδο
- αλατάκι
-  πιπέρι
- μπόλικο κασέρι

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μπίρα
- αλάτι 
- πιπέρι σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- μείγμα μπαχαρικών

ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΞΥΔΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- φάσες και πέρδικες
- ντομάτα  τριμμένη
- ελαιόλαδο
- λιαστές ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά καπνιστή
- 2-3 κ. σ. ξύδι λευκό
- λίγη ρίγανη η θρούμπι

ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
- 2,5 κούπες νερό βραστό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


από την Eleni Xenophontos

Υλικά
- 1 κουνέλι
- χυμό από λεμόνι
 - λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
- μοσχάρι
- ντομάτα σε ροδέλες
- κρεμμύδι μεγάλο ροδέλες
- σκόρδο όσο θέλουμε
- 2 πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες
- καρότο
- μανιτάρια
- 1 πατάτα σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- λίγο σκληρό τυρί

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassili Nomikou

Υλικά
- ½  κιλό φέτα η ανάμεικτο με ανθότυρο
- 200 γρ κεφαλοτύρι η γραβιέρα
- ½ φλιτ .λάδι
- 4 αυγά
- 1 μικρό γιαούρτι
- 2 φλιτ .αλεύρι
- ½   κ γ. σόδα
- 4-5 κ σ. σιμιγδάλι ψιλό.

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 700 γρ. κιμά
- 3-4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένες και στυμμένες
-2 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο στο μουλτι
-1κ σ. γάλα φρέσκο
-2 κς .λάδι
-1αυγό
-δυόσμο ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼   κ.γλ. από μπαχάρι-κύμινο-κάρυ-μοσχοκάρυδο-αλατοπίπερο.
- 5 αυγά βρασμένα σφιχτά
-πατάτες κομμένες μικρές
- ½   κρασοπότηρο λευκό κρασί
- ½ κρασοπότηρο λάδι
-ντομάτες τριμμένες η κονκασέ
 -ρίγανη-
- αλατοπίπερο

ΖΥΜΑΡΑΚΙ - ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

 

από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 2 ποτήρια. νερό
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 1 ποτήρι αλάτι
- 2 κου.σ. σπορέλαιο
- ½  φλ. καφέ λεμόνι χυμό
- χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά.

ΞΥΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά
- ½  κιλό γιαούρτι
- ½  κιλό ντομάτες
- ½ κιλό  κρεμμύδια
- ½  κιλό πιπεριές
- μαϊντανός
- προζύμι
- αλεύρι
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι