Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες ψητές
- 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- μπόλικο τυρί κεφαλογραβιέρα(νομίζω Γκούντα θα ταίριαζε καλύτερα.

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και όταν κρυώσουν τις ψιλοκόβουμε αφού πρώτα τις στραγγίξουμε.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις στραγγίζουμε
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το τυρί.
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε το φύλλο μας. Βάζουμε την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Ενώνουμε τις άκρες και την ψήνουμε αφού την χαράξουμε σε κομμάτια 
Πάνω κάτω στους 180 0!
Λαδόκολλα έβαλα για να αποφύγω το λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου