Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015
Κυριακή 26 Ιουλίου 2015
Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015
Τρίτη 21 Ιουλίου 2015
Κυριακή 19 Ιουλίου 2015
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015
ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2-3 μεγάλες μελιτζάνες
φλάσκες κομμένες σε μικρά καρέ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
- 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1-2 πράσινες
πιπεριές ψιλοκομμένες
- ½ φλ. ψιλοκομμένο
μαϊντανό
- ντομάτες σε κύβους
- βασιλικό
- ρίγανη
- κόλιανδρο
- αλάτι
-πιπέρι
- ½ κούπα κρέμα
βαλσάμικου
- καυτερές πιπερίτσες
- βαλσάμικο
Τρίτη 14 Ιουλίου 2015
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015
ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- 1000 γραμ φρέσκο αιγοτύρι ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
- 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα σπανάκι,΄το οποίο έχει καλά στραγγίσει
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα συν μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού, σπιτικό ή από κατάστημα
- 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα σπανάκι,΄το οποίο έχει καλά στραγγίσει
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα συν μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού, σπιτικό ή από κατάστημα
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΞΙΝΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ
από
την Ioanna Zagkla
- 500 γρ. κολοκύθα κόκκινη
- 1 κιλό πιπεριές
Φλωρίνης, αφαιρούμε τα σπόρια
- 500 γρ. καρότα
- 500 γρ. πατάτες
(προαιρετικά)
- 500 γρ. ντομάτες,
αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμάκι για να μη σηκώσει παραπάνω αλεύρι
- 2 κ.σ. μπαχάρι σπασμένο
- 6 κ.σ. Αλάτι χοντρό
- 2 κ.σ. πιπέρι
- 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό
πιπέρι
- 600 γρ. ταχίνι ή ψημένο
και στουμπισμένο σουσάμι (το ταχίνι είναι ευκολία)
- 500 γρ.
κρεμμύδια
- 3 κιλά σιμιγδάλι
- Αλεύρι όσο σηκώσει(Αν
μας αρέσουν τα καυτερά βάζουμε και μια καυτερή πιπεριά μέσα χωρίς τα σπόρια)
- Νερό καθόλου
- Προζύμη δέκα ημερών συν άλλες δυο μέρες που θα
την ξανά φτιάξουμε με νερό και αλεύρι για να γίνει περίπου 1 κιλό, αφράτη και
θα την ανακατεύουμε με το πιρούνι.
ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- 1000 γρ. αλεύρι (μπορούμε να βάλουμε και 20% σιμιγδάλι )
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε τον βολβό από το παντζάρι για κόκκινο χρώμα ,πολτοποίηση σπανάκι για πράσινο χρώμα , κουρκουμά για κίτρινο, χαρουπάλευρο για σκούρο καφέ, μελάνι σουπιάς για μαύρο
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
από την Ioanna Zagkla
Υλικά
- 500 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια
- 500 γρ. καθαρισμένες πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες
- 300 γρ. καθαρισμένα καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουταλιές αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 3 κουταλιές μαϊντανό (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 1 κουταλιά άνηθο (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 3 ποτήρια νερό
- 4 κιλά αλεύρι
- 1/2 (μισή) κολοκύθα πορτοκαλί
- 500 γρ. καθαρισμένες πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες
- 300 γρ. καθαρισμένα καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουταλιές αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 3 κουταλιές μαϊντανό (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 1 κουταλιά άνηθο (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 3 ποτήρια νερό
- 4 κιλά αλεύρι
- 1/2 (μισή) κολοκύθα πορτοκαλί
Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
Σάββατο 11 Ιουλίου 2015
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015
ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- 500 γραμμάρια τυρί φρέσκο αιγοτύρι
- 150 ml γάλα
- 1 μέτριο-μεγάλο Avocaco, κομμένο σε μεγάλα κύβους
- 30 ml νερού
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 2 φλιτζάνια μπισκότο για την βάση
- 100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 150 ml γάλα
- 1 μέτριο-μεγάλο Avocaco, κομμένο σε μεγάλα κύβους
- 30 ml νερού
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 2 φλιτζάνια μπισκότο για την βάση
- 100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο