Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ LIGHT



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μανιτάρια άσπρα
- μισό πακέτο μακαρόνια νούμερο 10
- λάδι
- ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ light
- τυρί τριμμένο
- μαϊντανός




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Σε τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια και τα μαραίνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Όταν σωθούν ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο.


Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και το σβήνουμε με κρασί.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια.


Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τότε προσθέτουμε το γάλα και λίγο τυρί και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα μανιτάρια με την σάλτσα με τα μανιτάρια.


Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου