Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 μήλο
- 3-4 κ σ βρώμη
- 1/2 κ γ μπέικιν πάουντερ
- λίγη κανέλα
- λίγο νερό αν χρειαστεί

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το μήλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. 



Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε καλά  μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Βάζουμε και την βρώμη  αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.



Ρίχνουμε και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά



Με ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό να ψηθεί είτε σε αντικολλητικό τηγάνι είτε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στον φούρνο .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου