Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

 για την ζύμη

- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- γιαούρτι 200 γραμμάρια
- αλάτι
- λάδι 4 κουταλιές
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού

για την γέμιση

- λουκάνικα χωριάτικα 300 γραμμάρια κομμένα σε ροδέλες
- κρεμμύδια ξερά 4 κομμένα σε ροδέλες 
- πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- τυρί που λιώνει σε φέτες
-ζάχαρη 2 κουταλιές
- ξύδι
- λάδι
- σάλτσα πικάντικη 


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη όπως στην ζύμη αλμυρή για τάρτες.
Απλώνουμε την ζύμη σε λαδόκολλα και την βάζουμε στο ταψάκι μας.
Την τρυπάμε με πηρούνι για να μην φουσκώσει περίεργα.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.



Την βγάζουμε από τον φούρνο.
Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα και  καπάκι τα κρεμμύδια.



Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν και γυαλίζουν τότε προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Βάζουμε την πικάντικη σάλτσα πάνω στην τάρτα και μετά απλώνουμε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα με τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί βάζουμε και πιπεριές από πάνω και το ψήνουμε στον φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου