από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
για την ζύμη
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- γιαούρτι 200 γραμμάρια
- αλάτι
- λάδι 4 κουταλιές
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
για την γέμιση
- λουκάνικα χωριάτικα 300 γραμμάρια κομμένα σε ροδέλες
- κρεμμύδια ξερά 4 κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- τυρί που λιώνει σε φέτες
-ζάχαρη 2 κουταλιές
- ξύδι
- λάδι
- σάλτσα πικάντικη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη όπως στην ζύμη αλμυρή για τάρτες.
Απλώνουμε την ζύμη σε λαδόκολλα και την βάζουμε στο ταψάκι μας.
Την τρυπάμε με πηρούνι για να μην φουσκώσει περίεργα.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Την βγάζουμε από τον φούρνο.
Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα και καπάκι τα κρεμμύδια.
Όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν και γυαλίζουν τότε προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Βάζουμε την πικάντικη σάλτσα πάνω στην τάρτα και μετά απλώνουμε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα με τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί βάζουμε και πιπεριές από πάνω και το ψήνουμε στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου