Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ


από τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος
- μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
- κύμινο
- σκόρδο λιωμένο
- αυγό
- λάδι
- ένα κρασοπότηρο μαυροδάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
- μια πρέζα σόδα μαγειρική
- ντομάτα ψιλοκομμένη


Εκτέλεση
 Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο την μουλιασμένη ψίχα το κύμινο, αλάτι πιπέρι και λάδι. Αφού το ζυμώσουμε καλά βάζουμε λίγη σόδα και τότε προσθέτουμε την μαυροδάφνη.
Το ξαναζυμώνουμε και βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να μείνει να ξεκουραστεί η ζύμη. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα αλευρώνουμε.
Τα περνάμε στο καυτό λάδι και τα μαραίνουμε λίγο. 
Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τα βάζουμε ξανά στο τηγάνι και τα σβήνουμε πάλι με μαυροδάφνη.
Ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα την σάλτσα (καλύτερα ψιλοκομμένη ντομάτα)και προσθέτουμε ελάχιστο κύμινο και μια σκελίδα σκόρδο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα σουτζουκάκια τα τηγανισμένα ελαφρώς μαζί με το λάδι τους στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.

Τα σουτζουκάκια μας έτοιμα...και νοστιμότατα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου