Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΣΠΙΤΙΚΗ


από τον Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά

-1 πρέζα ζάχαρη
-4 κουταλιές σούπας λάδι
-350 μλ χλιαρό νερό
-1 κουταλάκι θυμάρι ρίγανη ξέει βασιλικό

υλικά της πίτσας
-λουκάνικα τριπαρκαλ κομμένα σε λεπτές φέτες
-λεπτές φέτες ζαμπόν
-ψιλοκομμένη πιπέρια
- ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
-ψιλοκομμένες ροδέλες κρεμμυδιού
-τριμμένο τυρί γκούντα
-ντομάτες ψιλοκομμένες σε ροδέλες.
για την σάλτσα
- χυμός ντομάτας όπου πρόσθεσα λίγο ρίγανη λάδι ζάχαρη και λίγη καυτερή σάλτσα

Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό την ζάχαρη το αλάτι την ρίγανη βασιλικό και θυμάρι το λάδι και την μάγια.

Το αφήνουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υλικά. 
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω. αλείφω μία λεκανίτσα με λάδι και βάζω το ζυμάρι να φουσκώσει.
Έχω κόψει τα μανιτάρια το κρεμμύδι τις ντομάτες και αφού απλώσω την σάλτσα στο ζυμάρι που το έχω τοποθετήσει στο ταψί του τοποθετώ το τυρί τα μανιτάρια τα κρεμμύδια το λουκάνικο το ζαμπόν τις ντομάτες και την πιπέρια. 
Ρίχνω λίγο τυρί από πάνω και το ψήνω στους 180 βαθμούς.
Η γεύση που παίρνει από τα αρωματικά φυτά το ψωμί είναι άπαιχτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου