Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΠΙΤΙΚΕΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 
-180 γραμμάρια μέλι
-σουσάμι
-αμύγδαλα ωμα χοντροκομμένα
-μούσ
λι
-γκότζι μπέρυ
-βούτυρο 1/4 του φλιτζανιού
-καρύδια 
-ινδική καρύδα

Εκτέλεση


Σε μια λαδόκολλα βάζω τα αμύγδαλα ,το σουσάμι, την ινδική καρύδα και τα καρύδια με το μούσλι και τα καβουρντίζω ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο


Σε ένα μεταλλικό σκεύος λιώνω το βούτυρο και το μέλι και όταν γίνουν ένα ρίχνω όλα τα καβουρντισμένα υλικά.


Γίνεται μια μάζα ομοιογενή
ς την οποία την απλώνω σε λαδόκολλα που έχω βάλει σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Ψήνω το μείγμα μου στους 180 βαθμούς .Στο μέσον του ψησίματος καλύπτω το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην μου καούν τα γκότζι μπέρυ η τα άλλα αποξηραμένα φρούτα που τυχόν έχω βάλει.
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και όταν κρυώσει τότε κόβω σε μακρόστενα κομμάτια την μπάρα.
Μπορώ να τις διατηρήσω σε αεροστεγές βάζο για μερικές μέρες.
Η γεύση είναι άπαικτη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου