Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Theodora Kaipi
 
Υλικά
-  250 γρ ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια DE CECCO
-  500 γρ σπανάκι
125 γρ ανθότυρο
 1 αυγό
-  τριμμένο μοσχοκάρυδο
-  ξύσμα μισού λεμονιού
25 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-  αλατοπίπερο
-  σάλτσα
-  ελαιόλαδο
-  κουκουνάρια


Εκτέλεση
Βάζετε μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα το σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να μαραθεί το σπανάκι.
Βάζετε το μαραμένο σπανάκι σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά. Μόλις στραγγίξει το σπανάκι, τρίβετε το ανθότυρο και ανακατεύετε με 1 αυγό χτυπημένο. Προσθέστε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και την  κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνετε. Ρίξτε στη βάση του πυρέξ 1 βάζο σάλτα Ναπολιτέν από το s/m ή αν θέλετε κάντε εσείς μία κόκκινη σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο νεράκι στη σάλτσα. Γεμίζετε ένα ένα τα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τοποθετήστε τα μέσα στο πυρέξ
.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και πασπαλίστε με  κεφαλογραβιέρα και κουκουνάρι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά να ροδίσουν τα κοχύλια και να λιώσει το τυρί.
 Καλή επιτυχία !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου