Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

από την Theodora Kaipi
 
Υλικά
-  λάδι
-  1 μεγάλο κρεμμύδι
-  πιπεριές
-  λουκάνικο χωριάτικο
-  ½ κιλό κατεψυγμένα φασόλια χάντρες
-  3 ντομάτες τριμμένες
-  1 κουταλιά ζάχαρη
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  μαϊντανός
-  τριμμένη φέτα
-  1 ποτήρι λευκό κρασί
 
Εκτέλεση
 
Τσιγαρίζουμε σε λάδι το  κρεμμύδι, πιπεριές διάφορες και λουκάνικο χωριάτικο. Μετά ρίχνουμε τα φασόλια χάντρες.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε τις  τριμμένες φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε μαϊντανό και τριμμένη φέτα.
Καλή επιτυχία και εύχομαι να σας αρέσει !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου