Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ντομάτες και πιπεριές
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- ρύζι
- κρεμμύδι ξερό
- δυόσμο ή άνηθο ή μάραθο
- μαϊντανό
- ταψάκια αποθήκευσης
- λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. (σήμερα έκανα μόνο ντομάτες). Τις βάζουμε ανάποδα να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.Την γέμιση  από τις ντομάτες την χρησιμοποιούμε για το γέμισμα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, και ότι μυρωδικό θέλουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και το λάδι.


Αραδιάζουμε τις ντομάτες στα ταψάκια και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.


Γεμίζουμε με το υλικό μαςΣκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τουςΚλείνουμε καλά τα ταψάκια  με τα καπάκια τους και πηγαίνουν για την κατάψυξη.Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο και μέχρι να καθαρίσουμε 3-4 πατάτες , βάζουμε τα γεμιστά στο ταψί της κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις πατάτες και ψήνουμε!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου