από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- καρότα ξυσμένα
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- σάλτσα σόγιας
- πιπέρι
- κανέλα προαιρετικά
- λάδι
- φύλλο
- σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε και το καρότο για να μαραθεί.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και μερικές κουταλιές σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά τους.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και βάζουμε σε κάθε λωρίδα μια ποσότητα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολλάκια.
Τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στον φούρνο για κανένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.
σερβίρονται με γλυκόξυνη σάλτσα.
Γλυκόξυνη σάλτσα
Υλικά
- κέτσαπ 4 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας ι κουταλάκι του γλυκού
- μπαλσάμικο 2 κουταλιές του γλυκού
- μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και είναι έτοιμη η σάλτσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου