Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καρότα ξυσμένα
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- σάλτσα σόγιας
- πιπέρι
- κανέλα προαιρετικά
- λάδι
- φύλλο
- σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε και το καρότο για να μαραθεί.


Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και μερικές κουταλιές σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά τους.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και βάζουμε σε κάθε λωρίδα μια ποσότητα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολλάκια.


Τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Τα ψήνουμε στον φούρνο για κανένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.
σερβίρονται με γλυκόξυνη σάλτσα.

Γλυκόξυνη σάλτσα



Υλικά

- κέτσαπ 4 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας ι κουταλάκι του γλυκού
- μπαλσάμικο 2 κουταλιές του γλυκού
- μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και είναι έτοιμη η σάλτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου