Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΦΡΑΤΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ


από την Mary Anastasopoulou

 Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. κορν φλαουερ
- 2 βανίλιες
- μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση


Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, αφού μαλακώσει, με τη ζάχαρη άχνη (με τα χέρια είναι πιο εύκολο νομίζω) 
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά.


Ενώνουμε τα δυο μίγματα Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ή το πλάθουμε με τα χέρια και τα ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά. 


Μόλις κρυώσουν, τα γεμίζουμε ανά δυο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, μερέντα ή ότι άλλο σκαρφιστεί ο ευφυής μας εγκέφαλος.



Μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα, να βουτήξουμε τη μια άκρη και μετά να πασπαλίσουμε με τρούφα τα πτι-φουρ και το αποτέλεσμα είναι ισάξιο με του καλύτερου ζαχαροπλαστείου



το έκανα και επαινέθηκα στο έπακρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου