Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΥΔΡΑΙΪΚΑ



από τον Ιωαννη Τριφύλλη

Υλικά
- 250 γρ ψίχα αμύγδαλου σε σκόνη στο μπλέντερ.(χρησιμοποίησα την πάστα που έμεινε από την σουμάδα)
- 1/4 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά μέλι
- σχεδόν 1/4 κούπα τσαγιού ανθόνερο
- λίγο ξύσμα λεμονιού (προσωπικά το απέφυγα για να μείνει έντονη η γεύση του αμύγδαλου)

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα υλικά μας και πλάθουμε την ζύμη μας.


Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε σε 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. 

Την επομένη που θα έχουν κρυώσει τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη! 


Το αποτέλεσμα φοβερό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου