από την Evi Nikolaidou
Υλικά
- μελιτζανάκια μικρά 1 κιλό
- ζάχαρη 1 κιλό
- νερό 2 φλιτζάνια
- γαρύφαλλα όσα και τα μελιτζανάκια
- αμύγδαλα τα διπλάσια από τα μελιτζανάκια
- μενονι το χυμό απο 2 -3 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια απο τα μελιτζανάκια.
Τα καθαρίζω και τα βάζω να πάρουν μια βράση σε μια κατσαρόλα που έχω βάλει πιάτο πάνω απο τα μελιτζανάκια για να μην επιπλέουν.
Βράζουν για 5 λεπτά υπολογλιζοντας τον χρόνο απο τότε που ξεκινά να βραζει.
Τα κατεβάζουμε και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
Ξανακάνουμε αλλη μια φορά την ιδια διαδικασία.
Όταν τα ξεπικρίσουμε τους κάνουμε μια σχισμή για να βάλουμε το αμύγδαλο.
Βάζουμε το μελιτζανάκι σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών και τα αφήνουμε γιοα 3-4 ώρες να σφίξουν.
Τα αφαιρούμε όταν πρέπει και αφού τα στίψουμε προσεκτικά βάζουμε 1με 2 αμύγδαλα στην σχισμή και καρφώνουμε και το γαρύγαλλο.
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρουν βράση και τότε προσθέτουμε τα μελιτζανάκια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε το γλυκό απο την φωτια και το αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες στο σιρόπι.
Την επομένη βάζουμε νά πάρει μια βράση με το χυμό του άλλου λεμονιού.
Αν το γλυκό μας φαίνεται παραβρασμένο βγ'αζουμε τα μελιτζανάκια και δένουμε μόνο το σιρόπι.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου