από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- δαμάσκηνα αυγάτα(ειναι τα λευκά δαμασκηνα)περίπου 50 κομμάτια
- ζάχαρη 1 κιλό
- νερό ένα ποτήρι
- ασβέστης
- ξυνό 2-3 κουταλιες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα από το φλούδι του και με μια πρόκα βγάζουμε σπρώχνοντας το κουκούτσι.
Έχουμε βάλει το νερό με το ξυνό σε μια λεκάνη νκαι ρλιχνουμε στην λεκάνη τα καθαρισμένα δαμάσκηνα για να μην μαυρίσουν.
Το αφήνουμε για λίγη ώρα.
Έχουμε βάλει νερό σε λεκάνη και ρίχνουμε και διαλύουμε τον ασβέστη.
Ξεπλένουμε τα δαμάσκηνα από το ξυνό και τα ρίχνουμε για 3-4 ώρες μέσα για να σφίξουν.
Τα αφαιρούμε όταν έρθει η ώρα και τα ξεπλένουμε ποολλές φορές για να απομακρύνουμε τον ασβέστη.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα δαμάσκηνα.
Τα δαμάσκηνα θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα ξαφρίζοντας το γλυκό κατά διαστήματα.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα έτσι ζεστό όπως είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου