από την George Mino
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι χλιαρό ελαιόλαδο ( εγώ έβαλα σπορέλαιο )
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι. μαγιά ξηρή
- 4 αυγά
Εκτέλεση
Όταν φουσκώσει είναι έτοιμη ..
Παίρνουμε κάποια ποσότητα για το ταψί μας κ το στρωνουμε ανοίγοντας με το χέρι μέσα στο ταψί μας. Προσοχή λεπτή στρώση.( αυτό μου το τόνισε )
Έπειτα βάζουμε τα υλικά που θέλουμε για την πίτα κ ξανά κάνουμε την ίδια διαδικασία για το επάνω φύλλο της πίτας. ( εγώ το ανοιξα με πλάστη κανονικό φύλλο, είμαι γυναικα φίνα 😁😁)
Μόλις τελειώσουμε την διαδικασία χτυπάμε 4 αυγά κ περιχυνουμε στην πίτα μας.
Ώρα για φούρνισμα .
*Σε εμένα ίσως επειδή το άνοιξα φύλλο έγινε σε μισή ώρα περίπου
* επίσης αν περισσέψει ζύμη μπορεί να μπει στην κατάψυξη κ να χρησιμοποιηθεί όποτε χρειαστεί
* Η συνταγή είναι με ελαιόλαδο αλλά εγώ χρησιμοποίησα (σπορέλαιο) . Το θεωρώ για ζύμη πιο ελαφρύ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου