Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- 3 με 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- και ότι άλλα λαχανικά σας βρίσκονται
- λάδι
- γάλα



Εκτέλεση

Βρέχουμε τις τορτίγες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαραθούν με τα υγρά που θα βγάλουν.
Προσθέτουμε το λάδι και τα σωτάρουμε.



Απλώνουμε από την γέμισή μας στην τορτίγια και ρίχνουμε θρυμματισμένη φέτα.



Την διπλώνουμε ρολό και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.



Τις περιχύνουμε με γάλα και λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου