Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 βάζο με αμπελόφυλλα
- 1 ματσάκι κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 πακέτο ρύζι για γεμιστά
- μερικά φύλλα δυόσμο
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

- γιαούρτι
- το χυμό ενός λεμονιού
- ψιλοκομμένο μαϊντανό



Εκτέλεση

Βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα από το βάζο.
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ζεματάμε για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνιθο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο και τον δυόσμο.
Ρίχνουμε και το ρύζι με τα μπαχαρικά.
Σε μια πιατέλα ακουμπάμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε λίγο από την γέμιση και τα διπλώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μερικά αμπελόφυλλα στον πάτο της και στρώνουμε τα ντολμαδάκια.



Όταν τελειώσουμε τα ντολμαδάκια προσθέτουμε λίγο νερό και λάδι και το λεμόνι.
Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο και το βάζουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.



Τα σερβίρουμε στο πιάτο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου