από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 βάζο με αμπελόφυλλα
- 1 ματσάκι κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 πακέτο ρύζι για γεμιστά
- μερικά φύλλα δυόσμο
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
Για την σάλτσα γιαουρτιού
- γιαούρτι
- το χυμό ενός λεμονιού
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα από το βάζο.
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα ζεματάμε για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνιθο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο και τον δυόσμο.
Ρίχνουμε και το ρύζι με τα μπαχαρικά.
Σε μια πιατέλα ακουμπάμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε λίγο από την γέμιση και τα διπλώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μερικά αμπελόφυλλα στον πάτο της και στρώνουμε τα ντολμαδάκια.
Όταν τελειώσουμε τα ντολμαδάκια προσθέτουμε λίγο νερό και λάδι και το λεμόνι.
Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο και το βάζουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Τα σερβίρουμε στο πιάτο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου