Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΒΡΑΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- βραστή μπριζόλα
- τυρί γκούντα
- φέτες ντομάτας
- κέτσαπ
- ρίγανη
- λάδι 
- γάλα



Εκτέλεση

Βρέχουμε τις τορτίγες.
Απλώνουμε κέτσαπ στην τορτίγια και τοποθέτουμε το τυρί,την βραστή μπριζόλα και την ντομάτα.
Πασπαλίζουμε την ντομάτα με λίγη ρίγανη.



Τις τυλίγουμε ρολό και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει.
Τις περιχύνουμε με γάλα και λίγο λάδι.



Τις ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου