Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά 
- 3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο 
- 1 κούπα γάλα 
- φρυγανιά τριμμένη 
- αλάτι 
- λεμόνι 
- λίγο ελαιόλαδο για το 
τηγάνι

Εκτέλεση 
Κόβουμε τις φέτες από το συκώτι στη μέση κ τις βάζουμε σε ένα μπολ με γάλα,
το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα κ μετά σουρώνουμε.


Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά,


ρίχνουμε και αλάτι, ανακατεύουμε και πανάρουμε το συκώτι, 


τηγανίζουμε το κάθε κομμάτι για 1 μισή λεπτό περίπου την κάθε πλευρά ίσα να πάρει λίγο χρώμα.

Δεν το αφήνουμε να ψηθεί πολύ γιατί θα γίνει πολύ σκληρό. 


Παρατήρηση : Δεν αφήνουμε το τηγάνι μας να κάψει πολύ,χαμηλώνουμε το μάτι για να μη μας καεί το συκωτάκι μας!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου