Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ





από την  kiki GEorge Mino

Υλικά

- 1 φαριν απ
- 1 βιταμ 250 γραμ.

- 4 αυγά
- 1.5 φλυτζ. τσαγιού γάλα 
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη ( εγώ δεν τα παραγέμισα ) 

Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο κ ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη κ ένα ένα τ αυγά. Προσθέτουμε διαδοχικά την φαρίνα με το γάλα κ την βανίλια. Χτυπάμε ελαφρά. 


Αλευρώνουμε ή βουτυρώνουμε λίγο την φόρμα κ ρίχνουμε το μείγμα. 


Έως την μέση της φόρμας περίπου. Το βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. (ανάλογα τον φούρνο μας)
Παρατήρηση : αντί για βανίλια μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου