Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά (για 14 κρέπες) 
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 κ 1/2 κούπες γάλα
- 3 αυγά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κονιάκ ή 2 βανιλίνες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σπορελαιο (για το τηγάνι)
Για γέμισμα
- 1 βαζακι αλλειμμα σοκολάτας
- Τριμμένα μπισκότα
- μπανάνες

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν ,



λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βάζουμε σε δυνατή φωτιά
κ όταν κάψει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κ αρχίζουμε να φτιάχνουμε τις κρέπες μας ως εξής:

Ρίχνουμε δύο μεγάλες κουταλιές (με την κουτάλα της σούπας) κ γυρνάμε το τηγάνι μας γύρω γύρω
ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιου ,όταν αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες τότε θέλει γύρισμα

γυρνάμε , αφήνουμε για λίγο να ψηθεί ,την αφαιρούμε από το τηγάνι κ συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα μας!!!

Οι συγκεκριμένες κρέπες μπορούν να γίνουν γλυκές ή και αλμυρές αυτό έχει να κάνει με το γούστο του καθενός!!

Απολαύστε τες όπως σας αρέσουν με ο,τι γέμιση θέλετε και καλή σας όρεξη!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου