Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Anatoly Fotiadou
 
 Υλικά
 - φέτες(6-8) ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
-   1 κιλό σπανάκι
-   3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-   1,5 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
-   2 αυγά
-   100 γρ. φέτα
-   250γρ. κίτρινο τυρί
-   αλάτι
-   πιπέρι
-   ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζω το σπανάκι και το ζεματάω(αν είναι φρέσκο), αν είναι κατεψυγμένο πηγαίνω στο επόμενο βήμα), σοτάρω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, ρίχνω αλάτι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμο, αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω την φέτα και ανακατεύω
Χτυπάω τα αυγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτω το γάλα(ή την κρέμα), βουτάω τις φέτες το ψωμί στο μείγμα και τις στρώνω σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνω από πάνω το σπανάκι, καλύπτω με το κίτρινο τυρί
Περιχύνω με το μείγμα γάλα/αυγά που έχει περισσέψει και το αφήνω να σταθεί μισή ώρα πριν το ψήσω, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει...

προσθέτω και άνηθο στο σπανάκι, του πάει πολυ! ξέχασα να το γράψω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου