από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- σπαράγγια κονσέρβας
- 1 πατάτα
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνιθο
- βιτάμ (λίγο)
- αλάτι
- πιπέρι
- μερικές φέτες μπέϊκον
- λεμόνι χυμό
- κόρν φλάουρ
- τριμμένο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση
Έχουμε κόψει τα σπαράγγια την πατάτα τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα.
Βάζουμε λίγο βιτάμ στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν.
Προσθέτω ζεστό νερό και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν βράσουν τα λαχανικά τα περνώ όλα από το μούλτι και μετά τα περνώ από το τρυπητό για να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
Στο μεταξύ έχω κόψει το μπέϊκον και το έχω τσιγαρίσει για να λιώσουν τα πολλά λίπη.
Τα προσθέτω στην βελουτέ σούπα.
Παίρνουν μια βράση για να δέσουν τα υλικά και την πήζω ελαφρώς με χυμό λεμονιού και κόρν φλάουρ.
Η σούπα μας έτοιμη.
Σέρβίρουμε ρίχνοντας λίγο τυρί τριμμένο στο πιάτο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου