Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπαράγγια κονσέρβας
- 1 πατάτα
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνιθο
- βιτάμ (λίγο)
- αλάτι
- πιπέρι
- μερικές φέτες μπέϊκον
- λεμόνι χυμό
- κόρν φλάουρ
- τριμμένο τυρί που λιώνει




Εκτέλεση

Έχουμε κόψει τα σπαράγγια την πατάτα τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα.
Βάζουμε λίγο βιτάμ στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν.


Προσθέτω ζεστό νερό και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.


Όταν βράσουν τα λαχανικά τα περνώ όλα από το μούλτι  και μετά τα περνώ  από το τρυπητό για να γίνει η σούπα μας βελουτέ.


Στο μεταξύ έχω κόψει το μπέϊκον και το έχω τσιγαρίσει για να λιώσουν τα πολλά λίπη.


Τα προσθέτω στην βελουτέ σούπα.
Παίρνουν μια βράση για να δέσουν τα υλικά και την πήζω ελαφρώς με χυμό λεμονιού και κόρν φλάουρ.
Η σούπα μας έτοιμη.
Σέρβίρουμε ρίχνοντας λίγο τυρί τριμμένο στο πιάτο μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου