Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

  • από την Anatoly Fotiadou

Υλικά

- κολοκυθάκια
- μελιτζάνες
- πιπεριές
- κρεμμύδια
- μανιτάρια
- πλιγούρι 1 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ντομάτες
- μαϊντανό
- φέτα
- λάδι



Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα.
Σε μια γάστρα ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια  με δύο κούπες νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Δοκιμάζουμε αν το αλάτι αρκεί και ρίχνουμε επιπλέον αν χρειαστεί
Τελευταία προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Όταν έχει γίνει το φαγητό του προσθέτουμε τρίμματα φέτας από πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου