Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

από την Vana Kleanthi
 
 Υλικά
-  200 γρ αρνίσιο κιμά
-  200 γρ μοσχαρίσιο κιμά
-  1 ντομάτα τριμμένη
-  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε λίγο λάδι
-  ½  κουταλάκι ρίγανη
-  ½  κουτ σουμακ
-  ½  κουτ κύμινο
-  ½  κουτ πιπέρι
-  ½  κουτ πάπρικα
-  ½  κουτ δυόσμος
-  ½  κουτ θυμάρι
-  ½  κουτ πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
-  αλάτι.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. 


Πλάθουμε το κεμπάπ σε οποίο μέγεθος θέλουμε και η το περνάμε σε ξυλάκι και ψήνουμε η το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι( εμείς έτσι το κάναμε χωρίς ξυλάκι) 


Το πιλάφι  είναι με καρότο. Σερβίρουμε σε πίτα αφού τη ψήσουμε στο τηγάνι με λάδι ,με κρεμμύδι ντομάτα και μαϊντανό.
Εγώ στο σπίτι το έκανα με αραβική!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου