από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- προβατίνα
- λάδι
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αρκετό)
- 3 καρότα κομμένο σε ροδέλες
- σκόρδα
- λεμόνι
- μουστάρδα
- νερό
- ρύζι
- κουρκουμά
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια .
Το βράζουμε λίγο και πετάμε το νερό( με αυτον τον τρόπο φεύγει η βαριά μυρωδιά).
Αφού το στεγνώσουμε το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε μπόλικο ψιλοκομμένο .κρεμύδι μαζί με 2-3 καροτα σε ροδέλες και σκόρδα.
Αφου τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με χυμό λεμονιού αλατοπίπερο και αρκετό ζεστό νερό.
Όταν βράσει καλά σε χύτρα για περίπου μισή ώρα ρίχνουμε το ζουμί σε πυρέξ η ταψί.
Χτυπάμε σε μπολ λεμόνι μουστάρδα,κουρκουμά,πάπρικα και τα ρίχνουμε μαζί με το ρύζι.
Όταν κοντεύει το ρύζι βάζουμε και το κρεας πάλι και το σβήνουμε να έχει ζουμάκι.
Θα το πιει και θα γίνει σπυρωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου