Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- προβατίνα
- λάδι
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αρκετό)
- 3 καρότα κομμένο σε ροδέλες
- σκόρδα 
- λεμόνι 
- μουστάρδα
- νερό
- ρύζι
- κουρκουμά




Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια .
Το βράζουμε λίγο και πετάμε το νερό( με αυτον τον τρόπο φεύγει η βαριά μυρωδιά).
Αφού το στεγνώσουμε το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.

Προσθέτουμε μπόλικο ψιλοκομμένο .κρεμύδι μαζί με 2-3 καροτα σε ροδέλες και σκόρδα.
Αφου τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με χυμό λεμονιού αλατοπίπερο και αρκετό ζεστό  νερό.
Όταν βράσει καλά σε χύτρα για  περίπου μισή ώρα ρίχνουμε το ζουμί σε πυρέξ η ταψί.
Χτυπάμε σε μπολ λεμόνι μουστάρδα,κουρκουμά,πάπρικα και τα ρίχνουμε μαζί με το ρύζι.
Όταν κοντεύει το ρύζι βάζουμε και το κρεας πάλι και το σβήνουμε να έχει ζουμάκι.
Θα το πιει και θα γίνει σπυρωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου