Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΞΟΧΙΚΟ



 από την χρύσα κυριακοπούλου

Υλικά

- 1 & 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε κύβους
- 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 γρ.φετα τριμμένη
- 150 γρ. κίτρινο τυρί σε κύβους
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λαδοκολλα
- Αλουμινόχαρτο



Εκτελεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κρέατα μας τα αλατοπιπερωνουμε.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά να " μπερδευτούν " όλα μαζι.
Λαδώνουμε ένα ταψί ,στρώνουμε το αλουμινόχαρτο ,μετά τη λαδοκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας.
Κλεινουμε καλά τη λαδοκολλα κ το αλουμινόχαρτο κ σιγοψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 2 με 3 ώρες περιπου.


Μετά από 2 ώρες ανοιγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα και......


Καλή όρεξη!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου