Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΡΥΔΕΣ



από την χρύσα κυριακοπούλου

Υλικά 

- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ καρύδα
- 150 γρ.βουτυρο
- 40 γρ σιμιγδάλι
- 30 ml κονιάκ
- 2 αυγά
- 2 βανιλιες


Εκτελεση 

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατεψουν.


Προσθέτουμε και το βούτυρο.
Επειτα τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα.


Αφήνουμε το μείγμα μας λίγο να ξεκουραστεί για να δέσει καλύτερα κ να πλάθεται ευκολότερα!
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.


Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο ,στους 180 βαθμούς κελσίου στον αερα για ένα τέταρτο!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου