Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό σουσάμι
- 900 γρ μέλι
- 100 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για λίγο, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη ρίχνουμε και το καβουρντισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε για λίγο.
Απλώνουμε λαδόκολλες σε ένα ταψί ή πάνω σε σανίδι και λαδώνουμε με σπορέλαιο. Αδειάζουμε το παστέλι και το στρώνουμε με ένα λαδωμένο μαχαίρι.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το χαράσσουμε. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και κάθε ενα κομμάτι το ρολάρουμε σε σουσάμι. Αραδιάζουμε σε μπολ βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου