Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


από τον Βασιλη Παγωναρη

Υλικά
-  500 γρ   κρέμα γάλακτος

-  200 γρ Φιλαδέλφεια τυρί

-  1 ζαχαρούχο καραμελωμένο

-  200 γρ πραλίνα

-  32 πτιμπερ μπισκότα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ για λίγο, ισα - ισα να αφρατέψει.
Ομογενοποιούμε με τη σαντιγί με απαλές κινήσεις. Σε ένα ταψί απλώνουμε 16 μπισκότα και από πάνω τη κρέμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Βάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη για 5 ώρες περίπου. Κόβουμε το παγωτό στα μπισκότα και σερβίρουμε. 
Ξέχασα να πω ότι στο ταψί στρώνουμε μεμβράνη και  μετά θα τυλίξουμε από πάνω. Το κάνουμε αυτό για να μην κολλήσει το παγωτό στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου