Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

από την   Anatoly Fotiadou

  Υλικά

-  φέτες τσουρέκι, τόσες όσες καλύπτουν ένα μακρόστενο ταψί ή πυρέξ
Για το σιρόπι
-  1 κούπα νερό
-  1 κούπα ζάχαρη
-   μερικά δάκρυα μαστίχας ή 1 κ.σ. λικέρ μαστίχας σε περίπτωση που έχετε

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 
ή ακόμη κ κρέμα στιγμής βανίλια ή κρέμα με κάστερ πάουντερ, η κρέμα που κάνω εγώ
-   2 κροκάδια
-   1 κούπα ζάχαρη
-   1/3 κούπας νισεστέ
-   3 κούπες γάλα
-   3 βανίλιες

Για την σαντιγί
-   1 φάκελο garni
-   τριμμένο ξηρό καρπό


Εκτέλεση
αραδιάζω τις φέτες στο ταψί κ ψήνω στο γκριλ για λίγα λεπτά να ροδίσουν, προσοχή αρπάζουν εύκολα, ετοιμάζω το σιρόπι κ σιροπιάζω
Ετοιμασία κρέμας
χτυπάω καλά τα κροκάδια με ζάχαρη, βράζω το γάλα με τις βανίλιες, μόλις βράσει χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω τα χτυπημένα κροκάδια και ανακατεύω συνεχώς με σύρμα, έπειτα ρίχνω λίγο λίγο το νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
ρίχνω την κρέμα πάνω από το τσουρέκι, αφήνω λίγο να κρυώσει και καλύπτω με την σαντιγί και τέλος τον ξηρό καρπό

ψυγείο λίγες ώρες κ έτοιμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου