Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

 από τη  Lillyth Polednice
Yλικά
-  150 γρ. μαργαρίνη
-  250 γρ. ζάχαρη
-  200 γρ. αλεύρι 
-  100 γρ. σιμιγδάλι
-  3 αυγά
-  80 γρ. κακάο σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-  1 κ.γλ σόδα
-  ½  κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-  250 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
-  1 βανίλια
-  ½  κούπα αμύγδαλο κοπανισμένο
-  100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι
- 1 ½   ποτήρι νερό
-  2 ποτήρια ζάχαρη
-  ½  ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-  1 ξυλάκι κανέλας
-  μια φέτα λεμόνι
-  ½ ποτήρι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
-  200 γρ κουβερτούρα
-  50 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 -5 λεπτά).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
βάζουμε το αλεύρι ,το σιμιγδάλι, το κακάο,το μπεικιν ,τη βανίλια, τα αμύγδαλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα ,χτυπάμε και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 . Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ και το κόβουμε σε κομμάτια. Το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να να δέσει ελαφρώς. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κέικ.



Μια ώρα μετά το σιρόπιασμα,βάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος.
ΑΠΛΑ ΚΟΛΑΣΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου