Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

 από την  Vana kleanthi            
 Υλικά
-   4,5-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-  500 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
-  1 συσκευασία βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
-  1 κρόκο αυγού και 2 ακόμη αυγά( για το άλειμμα)
-  1 βανίλια
-  5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,-
- ½  κούπα κονιάκ η ότι άλλο λικέρ προτιμάτε
-  1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-  χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη βανίλια τον κρόκο του αυγού τη ζάχαρη το κονιάκ το χυμό λεμονιού και το μπέικιν. 
Όταν τα υλικά αναμιχθούν καλά προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι το οποίο το έχω κοσκινίσει πριν. Μετά από ένα λεπτό περίπου σταματάω το μίξερ και συνεχίσω με το χέρι έως ότου δημιουργηθεί ένα λείο και αφράτο ζυμάρι. 
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Βουτυρώνω τη ταρτιέρα και στρώνω τη ζύμη ομοιόμορφα καλύπτοντας και τα τοιχώματα( έχω κρατήσει περίπου το 1/5 της ζύμης για να κάνω τα μπαστουνάκια) και με πιρούνι τρυπώ την επιφάνεια σε πολλά σημεία. 
Στη συνέχεια απλώνω τη μαρμελάδα και διακοσμώ φτιάχνοντας μπαστουνάκια. Τέλος χτυπάω ένα αυγό και με πινέλο αλείφω την επιφάνεια .


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου