Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ-ΡΟΔΑΚΙΝΟ

από την Lillyth Polednice

Υλικά
Για τη βάση
-  150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  30 γρ ζάχαρη
-  90 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
-  1 κρόκο αυγού
-  1 βανίλια
-  ½  κουταλάκι αλάτι
-  2 κουταλιές σούπας νερό παγωμένο
Για την κρέμα
-  350 γρ. γάλα φρέσκο
-  150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-  80 γρ. ζάχαρη
-  1 κρόκος αυγού
-  40 γρ. κορν φλάουρ
-  ½  ή 1 κλωναράκι βανίλιας
-  Φράουλες και κομπόστα ροδάκινο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι το αυγό και σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια αφράτη μπάλα.
Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνει σκληρή. Την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Το ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες.
Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και για να μη φουσκώσει το τρυπάμε με το πιρούνι.
Ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε την κρέμα:
ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Όταν κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει τελείως την χτυπάμε λιγάκι για να αφρατέψει.
Την απλώνουμε στη ζύμη όταν είναι κι αυτή εντελώς κρύα και γαρνίρουμε με τις φράουλες και τα ροδάκινα.
από πάνω έβαλα επικάλυψη ζελατίνης με γεύση κεράσι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου